En ful och en gul

Nu har vi provat en ny restaurang som jag har viljat göra ett tag. En kina krog på söder som har ett kök som vi var jättenöjda med.
Men jag vill ha mer när det gäller dryckesbiten.Tyvär fanns det ingen ambition med mat och dryck i kombination. Jag vill bli på såld nåt. SÄLJ!!!!, Ge mig en upplevelse......
Maten var god, lokalen är mysig men det blev bara förrätt och varmrätt innan vi gick vidare till Jimmys Steakhose för kaffe och avec.
www.fulochgul.se
1900 var vi på också. Det är gamla loftets lokaler som mat Nicklas numera driver restaurang och bar. Gin & tonic och riesling fick vi i oss där innan vi gick förbi Dubliner och sa hej till personalen.
Dubliner har flyttat och ligger nu vid hötorget istället för vid stureplan. Rent, frächt och nytt.
Det är kul att hälsa på för man träffar alltid någon man känner på dom irlänska pubarna. Igår träffade vi på Norrlands Peter, en gammal gäst från The Loft. Det visade sig att vi nästan är grannar så nu ska vi se om middagen vi planerade igår blir av:)
Hemma vi 01.30 nöjda och glada.
Idag nöjda men lite trötta, smällar man få ta!

IFORM

Ett glas rödvin om dagen dödar matöverförda bakterier som E. coli, salmonella och listeria, säger amerikanska forskare.Vindruvsdropparna kan även klara av bakterien Helicobacter pylori som utlöser magsår.
Varför då?
Jo druvorna innehåller fytokemikalier, särskilt resveratrol och det är dom som ligger bakom den goda effekten.
Trevlig läsning tycker jag och det ska bli ett glas gott vin idag när jag ska på En ful och en gul på söder med Jörgen  ikväll.
Idag har jag varit ledig från jobbet och spenderat några timmar på gymet. Myser lite innan restaurangbesöket.

Bönor & Blad

Om ni inte har varit inne på denna ljuvliga butik i Östermalmstunnelbanestation då är det dags. Jag gjorde det igår och man blir så lycklig. Det doftar mums, jättegott. Personalen är super trevliga och man behöver lite lyx ibland. Jag köpte hasselnöts kaffe och lite choklad. Tjejen frågade om det var en present, ja till mig var det en present. Om jag nu handlade för 100:- så fick jag en presentpåse. Sånt älskar jag. Självklart handlade jag för 100:-och fick en present. På tunnelbanan hem var jag lycklig och det doftade så gott. Kunde inet låta bli att smaka. Väl hemma upptäcker jag att i min present påse fanns det: chili och saffrans te, bönans special kaffe, italiensk nogat, Biscottino och mörk choklad. Det blev en mysig soffkväll.
Varje gång man öppnar skafferiet nu så blir man glad för dofterna är underbara.

Halv ledig

Idag har jag bara jobbat lite grann. Gått omkring på stan och varit på Gallerix bla. Jessica och jag håller på att inreda baren och det tar längre tid än man tror. Äntligen har man hittat ramar man vill ha och såklart så är dom slut. Bara att beställa och bara att vänta.

2 timmar är spenderade  på gymmet idag och det blev styrketräning. Hade hoppas på bodypump men tyvär så var jag försent ute och det var fullbokat. Ja ha nu har alla börjat ett nytt liv eller vadå? ( skämt!)

KÖKET: Biff Bourgogne på mitt sätt,orkade inte gå till affären när jag upptäckte att jag inte hade hälften av ingridenserna.

 
Ja och  så blev det att vi korkade upp en Tempranillo från Australien. Bara dricka utan analys. Gott ibland!

Mumma

Reserva del señor


Art 86134
Den här fantastiska Tequilan kämpar nu Aliassmith att få in på det fasta sortimentet på systembolaget. Dom har sänkt priset ytterligare till endast 359:-
Det här är en klockren avec.
Agaven till Reserva del Señor kommer från Los Altos i Jalisco. På 1800 meters höjd växer den blå agaven på en mullrik terakotta jord som ger Tequilan fruktiga aromer som päron och äpple.
Tequila del Señor har inte riktigt den typiska karaktären av just frukten utan mer honungssötma, vanilj och choklad. Den har lagrats på ny amerikansk vitek
Tequila lagras annars mestadels på gamla bourbonfat beronde på vilken karaktär producenten vill ha på sin dryck.

Vad som gäller när man vill försöka få in en produkt på det fasta sortimentet  på systemet är att man måste sälja en viss % ( antal flaskor ) utspritt över hela landet under en viss tid.
Problemet är ju bara att hur ska någon i norra eller södra sverige kunna köpa Tequilan om man inte ens vet att den finns.

Så här är den, köp, servera blint till kaffet och be dina vänner berätta vilken Conqac dom dricker. Jag kan garantera att dom inte gissar på Tequila och Reserva del Señor
Art 86134

SMAKLIG DRYCK!

Douro Dag 4

Sista dagen hos Dehlio och hans Brunheda. Jag skulle kunna stanna hur länge som helst men vi har ju semester och det är dags att åka vidare.
Vid frukosten är Dehlio förvånad över att det är så mycket Port kvar i karaffen tyvär somnade ju jag och det var defenetivt inte för att det inte smakade bra. Man blir ju bara så trötta av alla nya intryck och lugnet här. Tawny porten var en blend och ca 32 år gammal, jag trodde 30.
Nu vet vi iallafall hur man gör vin och portvin. Efter en trevlig lunch med lite grillat och goda viner blir jag lite lunch berusad. Nu drack jag och njöt, inget mera annalyserande.
Vi tackade alla och hoppas att Dehlio någon gång kommer till Sverige som han sa att han absolut ska. Så vi får en chans att bjuda igen. Vi har alltså bott där, ätit 3 mål mat om dagen och fått uppleva allt det här helt gratis. 
Tack, Dehlio och tack till Palo som ordnade det här.




Dessutom ligger det en låda vin med 6 fl till oss i present. Mums!
Vi åker vidare till Porto där vi spenderar en natt. Livat och mysigt har vi det och bor på Best Western  för 52 euro natten. Billigt 


Hej då underbara helg

Ja då var det måndag igen och den började på gymet med min PT. Ett hårt styrketräningspass på 1 timma och strechning med några yogaövningar på en 1/2 timma. Skönt.
Hälften utav mina PT timmar är av ända och det är dags att börja köra lite mera själv igen. Träningen är inte ett problem men att äta rätt är mycket svårt för mig. Jag blir lite uttråkad på maten och kan inte låta bli godiset. Ska det vara så svårt ????
Tydligen, så är det så här. Men det är ju måndag och dags att glömma helgens godsaker och gå vidare. Förhoppningsvis utan godis.
Jag har fått ett tips att skriva ner allt jag äter i min träningsbok och det gjorde jag innan semestern men det sprack ju under tiden i Portugal.
Börjar i dag igen. Idag börjar kampen......

Frukost : 4 msk naturell yoghurt
              1 äpple

Lunch: 3 skivor kassler
           1 ost omelett på 2 ägg toppad med krossade linfrön.
           1 kopp te.

Har du problem med kramp i tår, fötter och vader ?
Jag har fått det.
Tips: Drick mycket vatten, ta en resorb, använd krossade linfrön i maten ( innehåller mycket magnesium )

Ha en fortsatt trevlig dag.
 



Tack Annelie


http://dartanjang.blogspot.com/


Vilken morgon att få vakna till en sån trevlig "recention" :)
Jag brinner ju för min Tequila och jag kämpar hårt tillsammans med mina kollegor för att förmedla den ädla drycken Tequila. Wow Annelie vilket snyggt foto det var på drinken.
Garcia Lemon som är grundbasen i drinken finns nu på det fasta sortimentet på systemet art 383. En flaska som jag personligen tycker att alla ska byta ut mot den med hatten som dom flesta av någon konstig anledning har i sitt bar skåp. Garcia Lemon är en säker drinkbas för att lyckas med sin drink, speciellt frukt drinkar.
Har redan börjat fnula. Till veckan så ska jag köpa basilika och göra något gott av.

Trevlig helg och tack än en gång. Det värmde.

 

Douro Dag 3

Idag hittade vi SRA DA Ribeira. Oj det var magnifikt.
Här finner man lugnet. Det finns att hyra kanot om man vill ge sig ut på Douro. Man kan fiska eller bara som vi gjorde, promenera  omkring och fika lite.



Vi fick träffa George idag andra hälften till Quinta de Brunheda. Han har inte så mycket med produktionen utav vinerna att göra utan tar hand om allt pappers jobb och exporten.
Så våran sista kväll fick vi nöjet att få äta middag med båda två och vi serverades en härlig typisk norr portugisisk rätt. En gryta med potatis, lamm, korvar mm. Fantstiskt gott och lite roligt för dom hade valt den rätten för att vi tidigare hade berättat om våran svenska mat och bla då sagt att den svenska husmanskosten har mycket storkok, som rotmos och fläsklägg.
Dom trodde att vi skulle tycka om det här och det gjorde vi ju absolut.
Viner:
Brunheda Reserva 2005
Brunheda Colheita 2004
Tawny port ( Delhio fyller upp en karaff ) vi ska gissa ålder. Vinet är magiskt.



George och Delhio behöver åka och vi blir ensamma kvar. Dehlio lämnar över karaffen med port, och som sagt han vill att vi berättar för honom dagen där på vad vi har druckit och se om vi lärt oss något. 
Skrattande säger han att vi är bossarna för vingården och vi ska bara njuta och dricka så mycket vin vi bara vill och bad om ursäkt för att dom var tvugna att lämna oss. Han skulle bo på en utav de andra vingårdarna över natten och George åkte tillbaka till Porto.
Jörgen och mig var det inte synd om. Vi satt och njöt på verandan i ett totalt mörkt och lugnt landskap. Det var så tyst och fortfarande varmt ute.
Där satt vi och bara myste, pratade egenom vad vi faktiskt har upplevt dom här dagarna och som Jörgen sa:
här sitter vi med ägarna på middag.
En totalupplevelse

:) 

En vanlig torsdag

Klockan ringde 9.30 och det var jobbigt att vakna idag. Utanför var det en underbar vacker höstmorgon. Fina färger på träden, ulvsunda sjön låg spegelblank och solen sken fint. Åt lite fil och musli och gjorde mig iordning för jobbet.
Tog cykeln in till stan,det tar mig ca 20 min in.
Jag jobbade bara lunch idag så vid fem var jag hemma igen. Lagade lasagne och den blev himla god idag. 
Jörgen hade hyrt film och det blev "slumdog millionaire"en helmysig film. Ja sen pratade jag med christina och mycket mer än så här blev det inte idag. Hade tänkt att springa men det blev ledigt från träning idag.I morgon bitte blir det en timmes löpning med PT

+
Lugn och harmonisk dag
Skrattat mycket
Inget stress
Köpt Allt i hemmet
Bjuden på nobelfesten

-
ätit godis
ingen löpning
ingen vinst på trisslotterna

Tack för idag


8:e PT träningen

Jag är tillbaks i bra träningsfas. Mat tänket är det värre med. Mina kära extra kilon runt magen trivs och ville inte lämna min kropp.
Jag har tränat varje dag sedan jag kom hem.
Söndag= Viryayoga
Måndag= Löpning med PT
Tisdag= Spinning express 30 min + styrketräning mage och rörlighetsträning
Idag körde jag styrketräning med min PT.
Sprang i en kvart,
Mycket ben träning alá tänk löpsteget. Utfall, benböj och steg upp på kontra kick upp andra benet. Vi har lagt på vikter och det har blivit tuffare nu.
Idag fick jag en rejäl strechning i höfter och höftböjarn. Aj aj men vad bra.
PT tycker jag är lite stel:)
Axlarna fick sig en körare också, mage lika så och även ryggen.
Vi körde i 1 timme med bra rytm och mycket styrka.
Nu är jag lite eftermiddags trött lagom till att man ska börja jobba. 

www.worldclass.se

Ha en bra dag!

Douro Dag 2

Vi sov skönt hela natten och vaknade kl 9.00. En kvinna tar emot oss när vi kom ut från huset och hon pratade engelska. Jippi
Vi blir serverade frukost och genast kändes det jätte skönt och man kunde slappna av och känna sig som hemma:)
Jörgen och jag åker med sällskap av Pedro upp till vinrankorna. Dags för skörd.




Det här var kul men ack så jobbigt. Det går undan och all skörd sker per hand. Det är brant, taggit och varmt. Personalen gör ett dunder jobb. Jag var med i några timmar sen åkte vi tillbaka till vineriet.
Här skördar vi Touriga Nacional och Tinta Franca.
I detta område kan det bli upp till 40 - 45 grader varmt. I år var skörden några veckor tidigare än normalt, pga värmen.


Vi får lunch,  soppa till förrätt och grillad entrecote till varmrätt. Självklart serverades vin till detta och idag var det Brunheda branco, 2007 och Brunheda Rosso, 2004. 
Senare åkte vi på en liten tur. Det var meningen att vi skulle hitta SRA DA Ribeira som vi av tips fått reda på skulle vara en vacker plats.
Vi hittade inte dit denna dag, men vi såg annat av det vackra Douro. Efter tre timmar var vi tillbaka efter att ha varit i Ailho, Piñha mm
Vi var duktiga och var ute och sprang i 35 min plus att vi gjorde några intervaller. Lite styrketräning på det och vi kände oss hel nöjda. Vad Portugiserna tänkte det vet jag inte men dom tittade lite konstigt.
I vineriet kunde vi nu gå omkring som vi ville, konstigt att man förstår varann fast man inte pratar samma språk. Häftigt vad man kan göra sig förstådd med gestikuleringar av alla dess slag.
Delhio var ju som  förståligt en upptagen man men han tog sig tid med oss så gott han kunde.



Här smakar vi av alla viner. I mitt glas är det en pink port. Något som är en nyhet och tänkt som att dricka väl kylt och kan även servera med is. Ett portvin som är perfekt under sommaren när det är så varmt. Engelsmännen älskar det här. Dom är ju portvinsfantaster.

Till middag serveras strömmingsbullar och till det dricker vi Brunheda Reserva Branco 2005. Mums
Senare under kvällen när vineriet är stängt och låst vill Delhio visa och berätta något.



Detta är en Tawny port från 1934. WOW, ja det är sant och du läste rätt!.
Som sagt vineriet är låst och Delhio hittar inte riktigt vad han söker men det får gå ändå. Han kommer med värsta långa tjocka slangen. Han suger upp ett var sitt glas till oss och vi är i himlen.
Det här är så gott, färgen är mörk kastanje brun smaken en härlig sötma med smak av dadlar, nötter och mandlar. Men ändå så finns här syra så söt sliskigt är det inte. Delhio berättar om honom och hans familj medans vi njuter av drycken. Det tar slut och frågan kommer om vi vill ha mer. Klart vi ville. Skrattande så lovade Dehlio mig att om jag kunde få upp tawny till 2 glas så skulle jag få en flaska. Det var jag inte så bra på så det blev ingen flaska. Jörgen klarade det galant. Vi kunde bara njuta.

Jag är så glad att få ha varit med om detta.
Jörgen stackarn tycker det är mycket vin och han undrar när vi ska åka vidare. Jag lovar honom att nästa vecka nere i Algarve får han bestämma vad vi ska göra mm.
Sov gott  den här natten med.







Douro Dag 1



Nu ska ni äntligen få ta del av min fantastiska resa. Den börjar med att min kära syster bor i Portugal och nu har jag bestämmt mig för att nu är det dags att se Douro, Portvinets hemland.
Bil har vi hyrt hemifrån, det var den här gången det billigaste alternativet. Det är inte varje gång det är så men vi betalade 1600 kr för en vecka.
Resan börjar från flygplatsen där Paolo, Churrasqueria de Almancil restaurangens ägare mötte oss och gav oss adress och lite info vi behövde innan vi begav oss upp till hans vän Deliho och hans Quinta de Brunheda.



 
Det tog oss ca 6 timmar att köra upp. Vi tankade och fikade en gång annars så körde vi på. Det finns om man vill mycket att se längs vägen upp men vi valde att köra på och komma upp i så rimlig tid som möjligt. Man passerar lite vägtullar på vägen som inte är dyra sådär mellan 1 - 5 euro. Lite dyrare när man kör på dom stora broarna som är i närheten av Lissabon. 32 euro kostade en passering. Det blir väldigt mörkt här uppe i norr när det mörknar. Inga gatlampor att prata om och inga vägräcken heller. Jörgen fick nästan svindel och det kittlade i benen på honom. När vi väl var framme, lite senare än planerat så mötte vi Deliho i bilen. Han tvärstannade och vevade ner rutan och sa.
- Hi I´m Deliho are you the sweeds ?, have to go to a meeting. Be back in two hours, wait for me in the winery.
Okidoki, vi hittade Quintan. Paolo hade skrivit upp fel namn,vi hade passerat där tidigare och till och med varit inne på uppfarten,men men. Nu var vi framme.
Ingen pratade engelska. Alla jobbade på för fullt och jag försökte med lite spanska förklara att vi mött Delhio i bilen och att vi skulle vänta på honom.
Lite misstänksamma frågade dom oss nåt och jag fortsatte prata om autocar och Dehlio. Så vi var där, kände oss lite obekväma och satt och funderade på vart vi skulle bo och hur det skulle bli. Paolo hade bara sagt att allt var löst och vi ville inte riktigt fråga hur det skulle bli utan hade bara tänkt att vi följer deras plan och betalar vad det kostar.
Deliho kommer efter typ 3 timmar helt stressad stackarn och bad om ursäkt och sa att han skulle ta ut oss på middag.
Vi blev inackoderade i ett stenhus på gården.Kanon!
Sen bar det av på middag.Tog oss sådär en 20 min att köra till Mirandela. Där fick vi middag på en fantastisk resturang precis vid floden.God mat, goda viner och kvällen blev ganska tidig.


Hemma igen

Ja då var man hemma igen efter 2 veckor i Portugal. Årets vinland 2008. Resan gick gick jättebra och jag har inget att laga på när det gäller Norweigen airline. I tid, sjyst lyftning bra och säker landning. Trevlig personal och vi behövde inte betala för övervikten. Jag hade ju lite vin i väskan.

Matchen Sverige - Danmark 0-1
Det är ju för sorgligt, varför spelar dom inte hela matchen som dom gjorde den sista halvtimmen. Ett VM utan oss.
TRÅKIGT!!!

Sista dagen, 30 grader varmt

Det är så härligt, ligger vid polen och det är så varmt och skönt. Jag blir brun och fin. Funderar över vad vi gjort och dom här veckorna har haft allt. Lugn, roligt, lärorikt, god mat, träning och sol.
Tacksam! 

Dundertabletter

Japp då var man frisk igen. Katta gav mig en tablett som skulle vara bra för allt runt näsan och det syndes klart och tydligt på asken. Jag är lite skeptisk till tabletter och tar väldigt sällan huvudvärkstabletter mm, men jag kände att det här vill jag inte vara med om här nere. Så jag tog en tablett i går kväll och gick och la mig. Ingen hosta och inget slem, simsalabim och jag är frisk.

Så idag var vi ute på golt banan igen och idag slog vi dom, Katta och jag mot Jörgen och Conor. Girlpower!
Vi har även varit till Jumbo och köpt en massa goda viner. Jag vill köpa mer!!!!
Jag är i himmlen, vinerna jag har köpt nu är bara en massa mumma. Katta åker hem på fredag så hon får ta så mycket hon kan få plats med. " Sorry sis men så är det när man bor i himmelriket"

Portvinet har jag hoppat över , ska ta det hemma på systemet istället. Portvin kostar nästan lika mycket hemma som här i portugal nämligen. Ett tips om ni åker hit: Kolla systemets sortiment på Port och Setubal viner innan ni åker. Jag har nämligen gjort misstaget en gång. Proppade väskan full med massa portvin och kom sen hem och hittade nästan allt på systemet för bara några 20 lappar extra.

Nej , jag föreslår att proppa väskan full med Crasto 2006, Cartuxa 2006, Brunheda 2001, Herdade Grande 2007, och Vinha de Defesa 2007. Det har jag gjort och jag lovar en rapport om dom senare för just nu är jag nämligen rödvinsmarinerad.

God natt!

Sjuk!

Här ligger man sjuk nere i Portugal. Det är så trist så att man kan dö. Det är inget topp väder som tur är. Jörgen ligger ute vid polen iallafall. Katta är iväg och spelar tennis och det är så trist att jag inte kan vara med. Till lunch har jag fått falukorv med blomkålsstyvning. Det är så himla gott.
I söndags har vi varit på en tennis tunnering för en välgörenhet för barn. Katta och Jörgen spelade dubbel, vann 2 matcher och förlorade 2 matcher. Jag låg vid polen och hade det skönt. Vi blev serverade lunch och vi drack lite vin till det.
Vi gick en golf runda igår på Quinta de Lago ( south). Spelade bra dom första 8, fick en dipp och kom tillbaks dom 4 sista hålen. Grabbarna slog mig och Katta för ovanlighetens skull.
Ska återgå till Marian keyes och "en oväntad semester"
Har du läst hennes böcker? Inte?
Gör det!
Börja med Vattenmelonen och du kommer att skratta. En mysig och rolig bok.

Portugal

Nu har vi varit borta i en vecka och jag har upplevt något helt fantastiskt. Jag har bott på Quinta da Brunheda i Douro och dessutom under skörd och tillverkning av vinerna. Detta är en mycket pressad och stressad period för vinmakarna och jag har nu haft sån tur att syster Katarina känner en restaurang ägare i Almancil, Palo som har varit så snäll och fixat det här för mig.
Kommer att berättta allt när jag kommer hem. Måste ju få med lite foton också.

Vi är nu i Quarteira hos Katta och Conor och ska bara slappa, ligga vid polen, spela golf mm. Jag har lovat Jörgen att han får bestämma allt vi gör den här veckan. Han har varit så duktig och tålmodig dom här dagarna uppe i Douro. Han tyckte ibland att det var lite väl mycket vin. Men att prova en Tawny port från 1934 tyckte till och med han var imponerande.
  
Slurp!

RSS 2.0