Turkiet

Precis hemkommen från Turkiet. Har varit i kappadokien och i Ören.
Dessa 12 dagar har jag mycket att berätta om, det roligaste är att vi har köpt en lägenhet. Vi äger snart en lägenhet vid medelhavet, bara lite pappersarbete kvar.
Bilder och berättelse om resan kommer snart.

Riedelprovning

I tisdags fick jag äran att få vara med på en mycket intressant provning. Riedelglas provning.
Champagne, cognac, tequila och whiskey provades av i muggar och olika glas. Helt fantastiskt hur gott det blir med rätt dryck i rätt glas. Den gamla cognac glaset borde bli kastat i soporna i varje mans hus. Men en bra fråga ställdes dock.
- varför säljer ni cupan då om ingen dryck passar i glaset.
Marknaden vill ha det blev svaret och vi som vet att drycken blir väldigt spritig i ett sådant glas får fortsätta och kämpa och försöka övertyga sina gäster att dricka sin ljuvliga dryck i ett glas som matchar drycken.
Träffade på många roliga och intressanta människor.
Efter provningen fick vi papper att slå in glasen i och ta med oss dom hem. Smart försäljningstrick. Såklart vill jag genast gå och köpa mer utav dom snygga cognacglasen, dom är urläckra.

WWW.RIEDEL.COM

STUDENTEN

Är hemma i Kristinehamn och firar Jossans Student. Lillungen är plötsligt stor och vi firar det med att äta och dricka gott. Hela familjen, släkt och vänner samlades upp och firade. Kul
Idag är det dags för bal för Jossans del medans vi andra går på Kusin träff. En helg med riktigt mycket familje mys.
Läser Livets Goda och artikeln om tequila. Ett saftigt stort repotage och det roligaste är ju att jag fick avsluta just det. Trevlig läsning, läs och ni får reda på mycket om den dryck som facinerar och berusar mig.
 

Svenska Maggan

Svenska Nationaldagens drink blev Svenska Maggan.

3 cl St Germain fläderlikör
2 cl Viva Mexico
Krossad is
1 cl sour
3 cl fädersaft ( ospedd )
Mixa
Ett blått och ett gult sugrör i.

SKÅL


HJÖRDIS

En trevlig kvarteskrog på Söder.
Närmare bestämmt Borgmästargatan 7.
Dit bör man ta sig för ett besök. Jag höll en tequilaprovning där i tisdags kväll och blev helt betuttad i stället. Härlig atmosfär, bra urval av viner på glas och menyn verkar trevlig.
Tre sköna män som bestämmde sig för att öppna en krog, gjorde det och det blev skitbra.
Så fort jag är ledig ska jag dit och äta. 

RSS 2.0