Portugal

Äntligen bär det av till Portugal efter en vecka som har varit häktisk men mycket rolig. Har tränat bra, gått på vinprovning och träffat en super härlig australiensisk vinmakare, Paul från Paracombe. Deras viner är goda och mycket prisvärda. Jag fick äran att själv servera Paul och andra från bla Johanlidbyvinhandel tequila i våran bar senare på kvällen när dom kom och hälsade på. Som dom flesta blir blev dom helt förtjusta, även förvånade hur gott tequila och sangrita blir i kombination.

Sangrita: 
Tomatjos 1 del
Färskpressad apelsinjos 1/2 del
Färskpressad limejos 1/3 del
Krydda med salt & peppar och hackad jalapenos
Serveras kall i ett shot glas i kombination till Tequila

Jag har haft ett roligt möte som innbär att övertala en tidning att skriva en artikel om oss och Tequilabaren. Det är dags att börja göra lite reklam om den ädla dryck vi serverar. En dryck som så få vet något om men tror sig veta. Tyvär så har dom flesta provat den för längesedan innan den var ursprungsskyddad och då kunde det vara vad som helst i flaskan. Ursprungsskyddet kom i maj 1997 och idag är produktionen reglerad precis som i Champagne och Congac.

Jag har träffat Mia från göteborg. Hon kom in under lunchen en dag och jag blev helt paff. Jätteroligt att träffa henne igen. Varför blir det som det blir ?. Det går år utan att vi pratar och hon är min vän.
Jag har fler såna vänner, vänner som jag tycker om och uppskattar. Önskar bara att man hade mer tid eller rättare sagt tog sig tid. För det är väl vad det handlar om. Ta sig tid att göra och möta sina nära och kära. Tacka nej till måsten och det man inte vill göra.

Jag har varit ute och ätit på Italiano. Dom håller ställningarna. Lika gott som vanligt. Jörgen beställde vinet och det blev ett gott val. En Masi från sydafrika, ja det stämmer faktiskt. En druvblandning som jag inte kommer ihåg men det passade mycket bra ihop med våran förrätts carpaccio.

Nu ser jag fram emot Portugal. Vi har hyrt bil och en vecka kommer att bli uppe i norra Portugal och Douro. Portvin ska drickas och vingårdar ska besökas. Det ska bli så härligt....... 
 


3:e PT Träning

Lördag den 19/9 och det är dags för min första styrketräningspass med PT. Förväntningarna är höga och jag undrar vad för nytt jag ska lära mig idag.
Värmde upp 10 min på crosstraining maskinen. Sedan var det dags för styrketräning. 
Började med 3 rörlighets övningar som uppvärmning och PT kommentaren var " här var det stelt, ja". Japp och det är helt sant. Jag är så superstel så att mitt höst löfte att köra yoga 1 gång i veckan måste jag försöka uppnå. Hade planerat poweryoga idag i 75 min men jag orkade inte upp för det var redan 10.30.

Jag fick 4 ben övningar som kommer att vara bra för löpningen. Övningar som jag använder stång, pilatets boll och några tyngre vikter till. Axlar och rygg fanns med på programmet också.
Nya och gamla övningar för mig men man blir så peppad. För det första så kommer man ju iväg, man tar i lite extra när nån står och peppar en och sist men inte minst så får man ju svar på alla frågor jag har på allt som gäller vikten , kosten och träning.
Timmen går så fort bara.

I kväll var jag ute och sprang med Jörgen en liten runda på 42 min och det var en seg runda. Det kändes jätte jobbigt.
Tips för dig som tränar men behöver en peppar kompis. Bli kompis med mig på www.pastejkoket.se

Ha en skön söndag!


2:a PT träning

Japp då var det dags att väga och mäta in sig. Maxpulsen ska kollas av och jag har 189 i maxpuls. PT trodde jag hade mer att ge men fy farao vad det är jobbigt att springa på löpbandet. Jag sprang in i räcket hela tiden och PT sa inte bara en gång att jag hade en halv meter tillgodo bakom mig. 
Det enda jag tänkte på var att snart ligger jag på backen. Men det är väl bara en vane sak. Medans det är så fint väder ute så kommer jag att springa ute. I det trista vintervädret får jag väl min chans att öva på löpbandet.
Vi gjorde plankan också och klarade 2,07, observera att det var efter 2 km i maxfart.

Min nya vana:
Jag äter alltid frukost

Träning

Skulle ha haft min 2 PT träning i onsdags men det blev strul med tiden. Jag hade ändrat den och PT hade ändrat fel dag. Så jag körde X fit istället. 30 min stenhård grund styrketräning.
Gruppträning där man man får två övningar presenterade i taget.Man ska sedan repetera dessa två övningar åtgången. 21 rep, 15 rep 9 rep. Detta bygger på grundbasisk träning (militär träning)
En kille sa att det var värre än lumpen. Själv gjorde jag aldrig lumpen,men jag vet om att det här passet är mycket jobbigt.

Jobb:
En Tequila provning för 12 per ikväll 19.30.
Viva Méxiko

Killing Gänget

Efter träningen igår var jag på Dramaten och såg genrepet för killing gänget. Har turen att ha en kompis som jobbar på en biograf och en på Dramaten. Så då får man lite gratis biljetter då och då. Härligt att få vara lite kulturell och dessutom inte betala för det. Ja var den bra eller dålig? Den var faktiskt både och. Den är ganska mörk ibland,men av att bara titta på Robert Gustavsson så garvar man ju. Henrik Skyfert är ju snyggingen i gänget så när man höll på att somna så vara det bara att lägga lite fokus på honom och hans kropp :)
Sedan var det jobb.
Det har varit en stor konferans eller mässa i Stockholm om vindkraftsverk. Detta har gett mig lite nya gäster. Många engelsmän, amerikanare och även Danskar. Kul, för speciellt amerikanare har ju en annan syn på Tequila. Dom älskar Tequila och det gör ju lite lättare att sälja den ädla drycken.


PT= Personlig Träning

Jag har lyxat till och köpt PT timmar och med det hoppas jag få se resultat på min träning. Det ska förhoppningsvis peppa mig att börja äta rätt, få bra löpteknik, bli stark och sist men inte minst: få bort mina 4 kg som jag fortfarande inte har gått ner.
Jag är peppad och förväntansfull.

Träningstillfälle 1 15/9 2009
Klockan ringer 8.00 och det känns som jag är uppe i ottan.Men det blir naturell yougert med hemgjord musli (rostad och god) och ett glas blåbärssoppa.
9.00 på gymet och värmer upp på en stepmaskin
9.10 åker pulsband och klocka på och PT och jag börjar med en lätt jogging på 10 min. Blir informerad om timmen.
Teknik: 5 ggr vardera, bakåt spark och långa häst kliv framåt spark på tå. Händerna upp och åt sidan vid öronen för bra hållning och bästa syreintag. Bålen stark.
Lätt löpning igen i 10 min.
3 x 1 km. Början med en brant uppförsbacke. Pulsen mellan 160 - 170.
Löpning tillbaka till gymet. Strechning av höftböjare.
Max puls 175,genomsnitts puls 154.

Halvmaran avklarad

2,04,04 blev tiden och jag kan inte vara mer än nöjd. Andra milen sprang jag med smärta i pektån på den vänstra foten. Axlarna tog slut men det vara bara att kämpa sig i mål. Det kändes att man inte har löpt något på ett tag. Idag är det en lidandes dag. Jag är helt slutkörd, kan knappt äta. -men winerbrödet gick ner iallafall, sa Jörgen med ett flin vid frukosten.
Jörgens första kommentar i målet var ALDRIG MER!!!




Här är vi laddade och klara för att köra 2,1 km. Nervositeten börjar komma och Lena försöker lugna mig och pratar om att hålla nere pulsen. Den ska inte rusa upp innan start.
Vi väntar nu på denna andra halvan av oss som ska springa. Carolina och Basse. Basse springer för första gången likt Jörgen. Här är dom!





Sen var det dags, in i startfållan och värma upp med SATS och toaletten besökte jag två gånger innan det bar av.
16.45 var tiden för start för mig och Jörgen. Jag höll ett jämt tempo hela vägen och kom in efter 2,04,04 och tyvär fick jag håll i den sista km så någon spurt var inte att tala om. Såg Jörgen framför mig men det gick bara inte att spurta. Skit också!
Jörgen hade det tungt redan efter 5 km, efter det var det bara en ren kamp. Han såg mig springa förbi honom när det var 1 km kvar och då kom hornen fram och han kunde ta i det sista. Jag såg inte honom. Hade ingen aning om att jag sprungit förbi.Jörgens tid blev 2.03.46. Bra jobbat!
Lena sprang på 1,50 och Carolina och Basse på 2,30
Fy farao vad vi är bra! Vi är bara bäst.




Då får vi se vilka som springer Göteborgsvarvet nästa år!

St. Eriks loppet,Stockholm halvmaraton

Idag är det dags.
Vaknade kl 10.00 och åt lite gröt. Det är ju inte det godaste som finns men jag äter det ändå inför lopp som jag ska genomföra.
Erikas förtjänst att jag gör det. I början fick jag tvinga i mig och ibland hålla för näsan. Idag går det bra men endast en halv portion.
Kl är 12.00 nu och jag har klätt på mig. Ska börja dricka vatten och planera in lunchen. Jag har startid 16.45 så har planerat att vara inne vid Kungsträdgården runt kl 15.00.
Ska slå en signal till Lena & Carolina och peppa vidare.
Målet:
Inför Göteborgsvarvet hade jag ju 2 timmar som mål,klarade det på 2,02.
2 timmar är målet fortfarande men har ju inte sprungit på länge pga en förkylning, så målet får nog vara att ta sig runt och få ett så skönt lopp som möjligt.

Tim Adams

Det här är dom bästa provningar man kan vara på. Stånde provning men med sittande principen. 10 personer runt bordet och en vin producent som bara sätter fokus på oss och har mumma viner.
Jag var på en sådan igår.
Tim Adams är på besök i sverige och deras viner är mycket goda och prisvärda.



Vi fick prova:

2007 Tim Adams Riesling
2008 Tim Adams Semillon
2006 Tim Adams Semillon
2009 Tim Adams Pinot Gris (wow)
2006 Tim Adams The Fergus ( har jobbat med det här vinet på krogen tidigare)
2005 Tim Adams Cabernet Sauvignon
2005 Tim Adams Shiraz
2005 Tim Adams The Aberfeldy Shiraz
2006 Tim Adams The Aberfeldy Shiraz



Anna Röjerman som är min säljare för Johanlidbyvinhandel med tjejer från Fäviken Magasinet i Järpen. En restaurang som bara använder närodlat och kött av egen jakt. Så det som finns på menyn är efter säsong och jakttider. Anna och jag blev helt facinerade. Det hemska är ju att man blir förvånad det är väl så det egenligen ska vara. Dit måste jag någon gång.
www.favikenmagasinet.se



Det här är Kim inte Tim.
Tyvär sprang jag iväg, sen till jobbet så jag glömde bort att fota Tim.

Min favorit är Pinot Gris, ett vin med hög syra, doft av krusbärskvisten men med en ljuvlig smak av persika,keylime och moget päron.
Oj Oj vilket vin. Till deras ostar så blev det bara så bra.
Vinet passar mig för jag tycker om när det blir lite sötma i vinet. Tim benämner vinet som off dry.Det skulle nog inte jag göra men det är väl för att man tänker lite Tyskt där.
Himmelskt var det ialla fall.
Var en lycklig person igår.

SKÅL!


Grattis Christina " Ninni" Storm - Wiklander

Grattis på dig min vän. Idag smäller det och det är bara ett år till den magiska fyrtioårs gränsen. Hoppas du får en fantastisk dag med tårta och uppvaktning. Det är du värd!



Det här är min fantastiska vän som blir 39 år idag och som jag hade turen att få träffa när jag var 14 år. Vi har följt åt i livet och jag är lyckligt lottad att få ha Christina som min bästa vän. Hon ger dom bästa råden och är aldrig rädd för att säga vad hon tycker. Tack för att du hjälper mig att vara en bra människa och vän.

Kram för dig och din dag!

MR av Tunntarm

Jag började med en undersökning av min mage för drygt ett år sedan och den har nu kommit till att jag var och röntgade den igår.
Gluten och laktos allergisk är jag inte. Ibs är det inte heller. Men min läkare på St. Görans sjukhus tror att jag kan ha Crohns sjukdom. Jag har nu i dryga 8 veckor ätit kortison "and thank god" inte sånt kortison som ger biverkningar av tex svullnad och torr hud. Har inte märkt av det alls faktiskt förutom att jag har blivit bättre i magen. Men proverna visar inte på Crohn utan dom är bra. Det är mina sår i tunntarmen som gör det.

Så nu var det dags för en MR.
Lättsmält kost var det då dags för i söndags, det gjorde att jag knappt åt, för jag var osäker på vad jag kunde äta. Jag skulle undvika grovt bröd, potatis,grönsaker,frukt. Fett såsom helmjölk, smör, margarin,ägg, såser mm
Det var ju lätt:) eftersom det är typ vad jag äter.
Måndag morgon bestod av nyponsoppa och en tekaka utan nåt på. Sedan var det bara dryck som gällde fram till 13.45.
13.30 är jag på St Görans sjukhus eftersom dom ville att jag skulle vara en kvart för tidig. Önskar att jag var sen som vanligt men det var jag inte och det var dags för en lång väntan. Jag fick sitta ner i ett bås, klä av mig och sätta på mig en vit långtröja. Det var kallt. Tillslut så fick jag en filt och fick även  sätta på mig strumporna igen som någon annan hade sagt till mig att ta av.
14.10 så kom det 2 liter vätska som blev lite klumpigt och geléit om man inte vispade runt det. Detta skull jag nu dricka i lagom takt i 45 min.Vätskan skulle expandera min mage och tarmar. Bläää!!!
Fyra Hänt Extra senare, 15.30 så var det då äntligen dags. En sond eller vad det nu heter sattes in i min arm. Mer vätska sprutades in och det var dags att åka in i rymdfarkosten. Jag valde lugna favoriter och sedan var det en halvtimmes helvete framför mig. Jag fick ju inte röra mig, jag var spänd eftersom jag frös och tyvär valde jag att ha mitt huvud rakt ner så det var lite svårt att andas. Varför inte ha det åt sidan? Jag låg nämligen på magen eftersom det var tunntarmen som skulle röntgas. Vätskan som jag intagit under 45 min hade kört igång min mage rejält. Det kändes som jag skulle göra i byxan hela tiden. Det var inte så lätt att slappna av.
Efter halva tiden så sprutades något annat in i min arm och jag blev förvarnad att jag kunde bli illamående och hon frågade envist om jag hade några problem med ögonen.
Drägglandes i kudden med hörlurarna på sniskan försökte jag svara och efter tredje försöket hörde hon mig äntligen. - NEEEEEEJJJJJJ!!!!
Jag åkte in i maskinen igen och det var dags för att hålla andan i "typ gör länge"
Då började jag må illa och hade svårt för att hålla andan, paniken kom.
Men sen var det över.
Mosig och halv blind fick jag gå ut och byta om igen. Synen skulle komma tillbaka efter en liten stund. Min närsyn var borta i hela 45 min. Gick sådär att cykla tillbaka till jobbet.
Nu är det gjort iallafall och det känns bra att det verkligen blir en ordentlig utredning av min mage.

Björn Skifs

Ja här kommer rättstavingen.

En morgon med lite frukost ensam för min Jörgen är i Idre och spelar golf med arbetskamrater. Bira, träspel  och som sagt en hel del golf. Jag har jobbat hela veckan och så även i dag, börjar klockan 13 och ska jobba hela kvällen.
Ska sälja Tequila så det står härliga till.

Nyheter:
Los Tres Tonos extra añejo
Pueblo Viejo Añejo
Oro puro = SOTOL med blad guld. Säljer den för 63:-/cl.Värd varenda öre. Den här är bara ett måste.
Amate añejo


Viva Mexico 

Träning

Äntligen!
Nu har jag varit på gymmet igen och det var skönt att komma igång igen. Men fy vad tungt det var. På nåt konstigt sätt så tror man att det ska vara som det var för två veckor sedan men icke då. Bara att börja om från början.
Körde x fit, det var hårt och bra. Detta var igår så idag har jag träningsvärk, så i eftermiddag blir det en lugn löprunda på ca 40 min.
Fredag är det dags för favorit passet. 45 min spinning med en instruktör från Kalix som har en skön mix musik och ibland blir det slager. Med Björn shifs i öronen går det undan!

Dags att jobba lite.
På kalendern idag: mat och vin i kombination

FÖRSKYLD = FÖRKYLD

Okej, nu ska jag sluta att stava fel på det här attans svåra ordet förkyld. Erika blir så trött på mig:)
Men tänk om förkylningen kunde lämna min kropp, då skulle jag va så glá. Jag saknar träningen så hemskt mycket men det går ju inte att köra på när jag inte är 100 %.
Tjejmilen sprang jag i år igen med Erika, Victoria och Ulrika "Hells änglar". Jag avverkade milen på 54 min och det är jag nöjd med. Planen var ju 45 min men det har jag inte kunnat träna inför så det blir revanch på St Eriks loppet den 12 september när jag ska springa halvmaran.
Efter milen var vi och åt på Dionysos en bra Greek på söder.     www.dionysos.se
Det är god mat och trevlig service och man blir inte ruinerad heller.

Idag ligger jag bara och slappar. Har träningsvärk i benen och har nackspärr. Ska gå på en vinprovning där jag vet att det kommer att finns en hel del fantastiska viner idag. Försöker bara hitta lusten.


Kram

RSS 2.0