Smitnota

Ja, då ska jag berätta en sak som händer på restaurang ibland. Gäster (vanliga människor som du och jag) äter och dricker men går därifrån utan att betala. Ja du läste rätt. Dom tycker sig ha rätten till det tydligen. För mig är dom kriminella. Vad tänker dom egentligen?

Att dom själ är ju kanske inte så konstigt, det sker ju överallt i samhället så varför ska man inte göra det på restaurang. Men man har blivit serverad utav  någon, fått en  kontakt, sen lämnar man notan till den här stackars servitrisen som i snitt tjänar 100 kr i timmen och har ett OB på18 kr efter kl 20.00. Söndagar är OB 18 kr.
Hur tänker dom?
Det sorliga är ju att servitrisen får betala den här notan. Ja ni läste rätt. Har man tur att  ha en snäll arbetgivare så tar restaurangen den. Men inget att räkna med. Som servitris har du fått en växelkassa och du är ansvarig för den och dina bord.

Varför har dom smitit?
Bett om notan men inte fått den
? =finns ingen anledning att smita, fråga igen.

Har fått en dålig service?    = finns ingen anledning att smita. Tala om vad du tycker. Ge ingen dricks och gå aldrig mer tillbaka.
Restaurangen/baren stänger. Blivit nekade att köpa mer?= dags att betala vad du än säger. Servitrisen har ett schema och  vill hem. Betala nu!
Bett om notan fast personalen påstår att den är betald?
= smit inte , fråga en gång till. Servitrisen är kanske stressad. Du ser inte vad som pågår bakom kulisserna. Kanske har hon blandat ihop ditt bord med nån annans. Hon kan sitta i skiten (restaurang snack)  trust me I know.
Bara glömt bort att man har en nota?= smit inte, du får inte glömma. Flertal gånger har baren säker  varit sjyst mot dig. Låtit dig ha en nota för att slippa betala varje gång du beställer något. "Det är bra service". Det tar tid att betala varje gång. Längre tid att få din dryck alltså. Glöm inte att betala bara för att du är onykter.

Tack och lov så är dom flesta ärliga, härliga och  fantastiska gäster. Varför är jag annars kvar i denna branch. 

Dags för en fredags körare igen på jobbet. Mål = Sälja 6 fl Firefinch RipeRed, ett Merlot vin från sydafrika.


/ Marina






Frisk

Tack och lov så är jag på benen  igen. Jag är roslig i halsen fortfarande men febern är borta. Dagarna framför mig är det jobb som gäller. Träningen får jag vänta med tills nästa vecka tror jag. Känns inte som att kroppen ( hostan ) är redo för ett träningspass ännu.


Det är ju mitt mål för i år att komma  under 20 i handikapp så på gymet är det mycket bålstabilitet jag tränar. Här är en bild i vackra portugal. Jag går i samma boll Kenny Stevens, fick lite puttingtips. Oh wow vad jag längtar till våren när det är dags att börja spela.


Katta på ranchen med Kenny.


Ha en bra dag!

Frida

Ja,här ligger jag med mina febertoppar och kan inget annat göra. Jag har kollat på Frida en film med Frida Kahlo. Den var jättebra. Fina färger och Selma Hayek  var urläcker som Frida.
Jag är hungrig hela tiden och min hals börjar rosla. Vill inte det här verkligen. Vill inte vara sjuk. Imorgon har jag en inbokad vinprovning  som det verkar som jag måste skippa. OOOHHHHH det kommer att finnas en Amarone där som är helt ljuvlig.
Well, that´s life I belive.

Krya på mig...

Influensa

Ja då kom den. Har kännt hela veckan att nått är på gång och har ju en ledig helg. Kroppen slappnar av och visp så var febern här. En kolega hade skiten i 1vecka så vi får väl se vad som väntar mig. Missar min tennislektion i morgon, skit också. Jag har verkligen sett fram emot den. Våran vän Mauritz har varit och hälsat på den här helgen. Stackarn har blivit bomarderad med datafrågor hela helgen. Mauritz jag är jättetacksam för din data hjälp.

Mauritz förr förra året när han var hemma

Oh nu måste jag krypa ner i sängen igen

Hej då

Längtar....

Det är grått och trist ute och jag känner verkligen att jag längtar efter sol och värme och att bara få strosa runt i ett par flippflopp.
Semester...Jag längtar att få resa. Jag längtar efter att få ligga och sola, bli brun och där med få energi. I går fick jag reda på att Mexicoresan som var planerad till april är inställd. Skulle ha åkt iväg i 8 dagar med Aliassmith. Shame on that. Well, den kommer ju att bli av men frågan är ju bara när. Vad har jag nu att se fram emot?
Jo i maj åker jag till Portugal med Kärstingänget (Tjejklubben som vi har haft i över 15 år).
Tequila provning i Degerfors 7 Mars (ingen sol, men energi får jag för att jag gör nåt som jag brinner för).  Nä dags att planera in nåt. Ska gå och morgonkramas med min underbare Jörgen nu. Vet ni att när man kramas och pussas så gör det i minst 20 sek. Annars hinner inte hjärnan med och kroppen förstår inte att man har fått fysisk kontakt. Så gå och kramas lite och gör dig själv en tjänst och nån annan glad.
Puss & Kram

Söndag

Jag säger bara så här. Det blev party!!!!. Kia , Katta och jag går till Östgötakällaren. Gott, supertrevlig service, lungt.INGEN PEPPARSTEK dock. Katastrof !. Det är så här tydligen att den finns bara på tipset för kvällen. Så jag har haft tur varje gång, att pepparstek har funnits som ett komplement dom gångerna jag har varit där. Tja men det blev Entrecote, potatisgratäng (Ljuvlig) och bea inte illa det heller. Vila Santa, 2006 och Portugal fick vara vinet för kvällen. Ett svalt vin, stram frukt, hög syra. Gott! Inte ett Kia vin men det slank ner för henne ändå. Vi stängde stället (såklart). Begav oss till Folkkungagatan/Götgatan och Scandics nya bakficka. Kändes som en Lounge känsla, en Dj som körde sån där musik när det går i en takt hela tiden. Skönt men det känns som man vill bryta takten liksom. Det var heller inte läge att man kunde önska musik. Vi gjorde entre genom att inte få upp dörren, den vänliga vakten kom och öppnade och min kommentar är "nu tror du att vi är fulla?" - Välkomna,blev svaret. På Stureplan hade man väl inte kommit in. Vi fnittrar oss in och Kia bekräftar vad Katta och jag känner. "Vi är äldst". Alla är väl sådär 19-20 år. (Vi är inte berusade, har druckit lite vin och avec). Okej, dags för Margarita och Caprinha. Väl till bords upptäcker vi att vi sitter mitt i lokalen, och jag menar mitt i. Tre vackra damer (kärringar tänkte väl dom), glamorösa. Kul hade vi iallafall. Två rundor blev det sen vidare Naglo. Naglo vodka bar är ett ställe som ska besökas efter ett på natten.Ett hål i väggen, skitställe egentligen men man får dansa och man kan alla låtar. Vi var där vid tolv och vi kunde bara konstatera att vi var själva på stället förutom en kille. Wow, inte var dag det sker. En var sin drink och vi satt och snackade lite och sjöng framför allt. Sen var det dags för skumpa. Bollinger. Nu börjar partyt........

Man lär sig alltid nått nytt

Oj oj söndag igen. Härligt. Jag har sett era kommentarer. Kul!!! Jätteroligt såklart att veta att ni har läst min blogg. Tack! Jag har inte lärt mig allt om det här med bloggandet ännu men som sagt nu vet jag var jag hittar era kommentarer. Anna har lärt mig att skriva också. Punkt och sen mellan slag. Lättare att läsa nu? Men det är ju fruktansvärt vad dåligt jag skriver, stavningen är ju ett skämt. Jag skriver som man talar. Fy skäms, ska verkligen skärpa mig. I skolan hade jag bra betyg i mitt skrivande. Men hoppsan närvar det. Hjälp det var mer än 20år sedan. Tur att jag har talets gåva ändå. För det har jag väll?. Vad händer idag då.... Träna,ja men inte bestämmt vad än och kl är 15.47. Katta är på väg från Kga och och vi ska ut och käka. Östgötakällare. En kanon restaurang på Söder. PEPPARSTEKEN är grym. Kanske blir det party. Lillemans kommentar när han hörde att Katta var hemma: Dubbeltrubbel!! Jag förstår ingenting.:) Kia, Henrik bla. ska med. Hejdå

Godis

Nu är det slut ätit på dom här underbara goda sötsakerna. Jag älskar choklad, lakrits, ostbågar kan jag vara utan, om jag måste. Fransknougat är en pressbyrån choklad. Guldnougat är en konsum choklad. Polly är en nyhet faktiskt som jag köper då och då faktiskt, men inte på något särskilt ställe. Tror jag.... Smågodis som kungskaramellen kan jag tyvärinte äta. Fiser som bara den efteråt, försöker undvika det men ack så svårt det är. Marabou choklad då. Vilken läskar bäst vid badstranden egenligen? Oh, hur ska jag kunna vara utan dessa fantastiska goda, underbara, älskade godsakerna. Det går helt enkelt inte. Punkt slut.

Löpning

Hej på er! Har vaknat på helt fel sida. Hur irreterad som helst. 8.30 det ringer och det är annonymt. Struntar i att svara eftersom jag väcktes av det samtalet. Går och lägger mig igen. Det ringer igen, annonymt. Jag svarar:, och det är Ove Larsson, min töliga husläkare som ringer. Hoppsan men vi pratades vid för en vecka sedan och han hade glömt att radera mitt nummer. Ingen ursäkt men det är han i ett nötskal. Går och lägger mig igen. Det ringer igen. Väl uppe i köket där telefonen ligger, lägger han på. Då har han ringt upp istället för att radera. Rätt kul nu faktiskt, men i morse var han inte mycket värd. Kunde inte somna om så springskorna åkte på och det blev 30 min löpning. Kommer hem och kaffet stod på och frukosten serverad. Vilken lycka! Irritationen försvunnen och nu är jag redo för dagen. Tack Ove för löprundan....

Filmer

Ja vi hyrde ju 5 filmer: The Passion of the christ. SOMNADE Män och Kvinnor. SOMNADE Inga Tårar. Kvar att se No Country for old men. Kvar att se Awake. Kvar att se

Papa

Japp då har vi provat en ny restaurang. Papa, Italianos nya bakficka. Den ligger på riddargatan på Östermalm i Stockholm. Sjyst inredning, mörk murrig elegant tapet med röd skinnklädsel på möblerna som kontrast. God mat, halv bra service. Ett ställe med bra potential, känns lite nytt just nu och servicen kommer att bli bättre när det har jobbats in lite. Hoppas jag iallafall. Stämmningen lite stimmigt och rörigt, gästerna som (alla känner alla) knatar rätt in. Blir typ 10p istället för 4p och såklart kan inte jag slappna av. När jag måste se till att mitt ljus, vinflaska inte ska ramla efter att nån smart nisse ska ta av sig jackan vid bordet där han egentligen inte får plats. Men men det var ju lördag och vi åt och drack gott så vad gör väl det. Vi drack en sjyst Masi, fast från Argentina. Så Valpolicella druvor + malbec. Bra frukt, balanserad syra. Masi Paso Double var namnet. Ja så åt jag igen, den fantastiska Carpaccion. Dom har samma kök som Italiano så det blir en 10 poängare som vanligt. Pastan är fantastisk här och billig. PROVA

shopping

Hej Efter 1 timmes tennis och 1 timmes poweryoga är man värd att få shoppa loss lite. Eller vad säger ni? Lite mat först sen kunde det roliga börja. NK började sin rea idag... Jörgen hittade en jätte snygg svart rock, en sån där klassisk som faktiskt jag tyckte att han behöver, 2 golf tröjor (adidas) och en golfbag. Jag då... Faktiskt så har jag bara med mig en tenniskjol hem och två paket hjärtljus. Men har en plan och vet att det blir mer imorgon. Det finns jätte mycket snygga kläder där ute. Jörgen fick ont i huvudet och det är nåt han lyckas få när vi går i affärer. Går nog runt lite själv imorgon. Nu blir det soffan. Vi har hyrt 5 filmer så vi blir väl fyrkantiga i ögonen. Sov gott!

Träningsdagbok Jan-2009

Nyårsafton 31:a 6 km längdskidåkning.
1:a 1 timmes promenad i vackra Östersund.
3:e 60 min spinning, jobbigt. M Leif mycket stående, känns i ryggen.
4:e core 30 min, axlar - armar på gymmet
6:e 20 min crosstraining, axlar, balans - styrke övningar
7:e Tennis 1 timma, poweryoga 1 timma
8:e Ledigt, vila
9:e Löpning,ca 6 km till jobbet. Morgon pass, lite halv tungt innan frukost.
10:e Spinning 60 min var det tänkt. Men som vanligt var jag sen, så platsen hade dom gett bort. Istället då: uppvärmning 10 min. Crosstraining. Hoppade hopprep, tänkt för tennisen. Benövningar. 1 1/2 timmes träning allt som allt. Kändes bra.
11:e Vila V.2
12:e Löpning 30 min, runt sjön - shell mackan-uppförsbacken - Minneberg
13:e Spinning -core 14:e Poweryoga,ryggövningar (lats) med Jörgen som peppade
15:e Vila, aj aj träningsvärk (skön sådan)
16:e Spinning 45min, balansövningar, armar, rygg.
17:e Vila
18:e? Bodypump 1 timma på gymet V. 3
19:e Vila
20:e 1 Timma Tennis med Katta, gymet 1/2 timme styrka med handtlar på boll. Axlar, rygg, armar.
21:a Vila. Är på väg att bli sjuk.
22:a Vila. Sjuk???? NEEEEEEJJJJ Vill inte
23:a Spinning 45 min, cochning 1 timma,genomgång
24.e - 29:e sjuk
Förskylning som sitter kvar
Det blir ingen mer träning i januari


Tårar

Tack,Christina för att du är min vän också. Knäppis, du får mig att börja gråta. Vi hade en supertrevlig vistelse hos er,saknar er redan. Kram Marina

Söndag

Ja, det blev ingen städning.
Men jag tränade.....missade ju poweryoga och tänkte att jag beger mig till Hornstull och kör bodypump. Självklart åkte jag fel, eller tänkte fel så jag kom till fel adress och missade även det passet. Japp, ner i tunnelbanan igen och åkte vidare till slussen. Det fick bli core....aj aj sa magen. Axlar och armar fick sig en hårdkörare också. Skönt att det blev av iallafall. Måste träna axlar. Erika har gett mig superenkla övningar för axlarna. Dags att faktiskt börja träna lite för vad jag faktiskt behöver. Har haft problem med den vänstra arm/ axel sen lucia. Har varit hos kiropraktorn också. Det blev även där pekfingret och ett schema för axlarna. Så....... Matdags....stekt falukorv med blomkålsstuvning.Jammi,gud va gött! Det är söndag och det blir massa prat i telefon. Pratade med min svärmor, spännande att få veta vad alla åt och drack på nyår. Låter så gott, nu har man lite nya tips på varmrätter och definitivt på desserter. Gert hade gjort en aftereight dessert. Den ska absolut provas och självklart kommer receptet att läggas ut här. Ja sen var det dags för en timme med Anna. Hon hade lite kämpigt med sjuka och överspelta barn men det gick bra att prata ändå. Måste få hennes recept också såklart. Knäckig äppelkaka? Vet någ redan vilken Tequila som kommer att passa till den. Sista samtalet som varade en timma får nog vara en hemlis sålänge. En gamla kompis eller ja kompis och kompis men det var ca 4- 5 år sedan vi pratades vid. Andras sorligheter gör att man själv kommmer på att man har det rätt så bra. En bostad, jobb, pojkvän (en underbar sådan när han inte ska städa hela tiden(: pengar, underbara vänner, jag är frisk ect ect. Uppskatta livet. Bamsekram Marina

Träningsvärk

Ja det är väl så härligt när kroppen värker efter att man tränat.Poweryoga är det som min kropp reagerar mest på. Aj aj det känns verkligen, men det är så behövligt.Jag är ju så stel.Just nuär det ofatt bart att jag kommer att kunna göra som dom andra gör.

Träningsvärk

Ja det är väl så härligt när kroppen värker efter att man tränat.Poweryoga är det som min kropp reagerar mest på. Aj aj det känns verkligen, men det är så behövligt.Jag är ju så stel.Just nuär det ofatt bart att jag kommer att kunna göra som dom andra gör.
Men alla är vi ny börjare.
Det är hunden ,solen och många många fler ställningar attl ära sig.Men ack så behövligt man riktigt känner hur musklerna skriker änligen.Ryggen värker men vet att om några dagar har den stabiliterats och det kommer att kännas bra.
Spinning har blivit min grej, det jag kör mest och svetten lackas.Konditionen hålls igång.Löpningen går si och så med.Har väldigt svårt med diciplinen där.Det blirlätt ett spinnings pass istället.
Core kör jag regelbundet, bra för kusseluren och magen.Nåt jag kan rekommenderaär booty.Booty är ett pass för rumpan.1/2 tmmemad bara ben böj och andra ben övningar.Benen skakar kan jag säga.Skakar som bara den.Try

oj oj söndag

Hej
Har haft en jobbig natt.Var uppe i ottan och kunde inte sova.Nu har jag jobbat två dagar efter en lång jul ledighet och hjärnan går på högvarv.Gick till slut och la mig framför tv, somnade såklart och dämed missade jag min inbokade 75min poweryoga.SKIT
Tittade på Sverige- Slovakien matchen 5-3 fan vad bra vi är.
Ja det får väll bli lite städning nu,det är lite dammigt här hemma.Tvätten är på hängning så.....

 Hej sålänge

Back to buisness

Ja då var julen över och det är 2009.
Wow fantastiskt att leva.
Jag har träffat Mervi.Min gamla barndomsvän som numera bor i Nice.Vi träffades en lite snabbis här i Stockholm fast hon var förskyld och behövde ligga i sängen.Hon kom med sin Pascal och deras två små tvillingar.Ja små och små.Flavio och Paolo kom två månader förtidigt men var två stabbiga ursöta bebisar.
Har kört ett stenhårt spinningspass idag.6o min med en gotlänsk helgalen kille som instruktör.Men han kör sten tufft och mycket stående spinning.Skönt, känns som fläsket får röra sig lite och förhoppnings vis försvinna.
1 kg blev det som julbonus.Går alltid upp när jag är ledig.Om jag skulle sluta jobba inom restaurang skulle det att bli kaos.Men nu är ju inte det tanken som tur är.

Har kommit på en ny grej som också är ett nyårs löft.Nämligen att komma ner under 20 i handikapp i golf.Det ni......

Hejdå

Gott nytt år

Gott nytt år på er
A lla mina kära vänner, hoppas ni får ett gott 2009.
Nyårs löfte
gå ner 4 kg
springa Göteborgs varvet på 2 tim
öppna eget (tequila provningar) 

Bli mogen,nu är man vuxen

Skål!!

RSS 2.0