Sötis




Jag var påväg hem från jobbet och klockan var 01.00 när jag upptäckte en sån här liten sötis på cykelbanan. Jag var strax uppe på tranebergsbron och bara kände att han är vilse, hur kom han upp dit? Mitt i betongen och det är en bra bit till parken och gräset för honom.
Nä, så jag stannade cykeln och gick tillbaks. Jag tog min träningstopp och bar ner honom för alla trapporna och satt ner honom i gräset.
Taggarna sköt ut för fullt ner jag greppade tag om honom men skönk ihop till en boll när han förstod att jag hade honom i stadigt grepp. Blicken var full med rädsla, stackarn var påväg att få en hjärtinfarkt. Våra pulsar slog ikapp.
Väl nere i gräset såg jag att han  var full i myror och flugor. Undrar hur det känns egentligen?
Upp till cykeln igen och min väska som jag bara lämnat!

Funderade lite på om jag gjorde rätt. Några barn i närheten?
Var bara tvungen att gå ner igen och kolla så att han var okej. Han stod blick stilla men det såg ut som om han hade tagit nåt steg.
Väl uppe på cykelbanan igen så tog jag en sista koll ut mot vägen och parken om jag kunde se nån kompis eller ungar och bestämmde mig för att jag hade gjort den enda rätta.  


Karlskoga

Åkte hem över helgen och hade tänkt mig att träna en del,men det sattes stopp eftersom jag fick en otrolig värk i ryggen. Riktigt illa och Erika tror att jag hade sträckt mig.
Ja så det blev en moffa helg istället. Tog det lugnt, läste och åt. Träffade hela familjen och nu längtar jag till spinningssalen imorgon.
Ska till Nybrogatan och köra spinning och styrketräning.

Buscadores 5 år, Singel Cask

ÄNTLIGEN så är den här.Efterlängtad, saknad och nu så är den här. Jag är så lycklig.


Alkoholen säger hej, ja den fanns garanterat, jag tar en liten paus och bara ler.Tequilan är axgul jag sniffar igen och lite längre från glaset den här gången, sakta nerifrån och upp. Sötman är härlig, guldnougat blandat med hasselnötter. Alkoholen vill flika in redan i den nedersta delen av glaset men i mitten kommer den och är mer balanserad nu. Fortsätter upp och hittar inte dom annars så fruktiga typiska pärontonerna som finns i yngre buscadores, här kommer det vanilj och choklad.
Hej  hej du gudomliga dryck.
Fuktar läpparna, fyller munnen med saliv.
Yaaaaaaaaaaaaa
Jag visste det,jag visste det att den skulle vara underbar.
Mums så gott.
Den är inte bortlagrad. Den är frisk, den är syrlig, den är blommig, rosblad fladdrar förbi och höbalen är torr och blek. Hjortron är en stark karaktär som kommer efter en stund i glaset.
Smaken sitter i länge, vaniljen ligger som söt bomull kvar i gommen och jag kan bara säga GRATTIS.
Ni gjorde det. Skål för ALIASSMITH
Jag är nu så exalterad och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Om Sergio Vivanco vore här nu så skulle jag kramas.




Här är vi med och bestämmer vilket utav faten som ska bli " Handpicked by Aliassmith", så himla häftigt, att man faktiskt har varit med och valt ut den här skatten. Är man inte lyckligt lottad? 
 


Kappadokien

Kappadokien är ett utav Turkiets världsarv och en otroligt vacker plats att besöka. Landskapet har otroliga stenkreationer som för längesedan har bildas genom vulkanaska och har via regn och stormar format detta.
Det var som att vara på månen. Man kunde inte vänja sig vid detta otroliga vackra landskap.


Naturen har sin gång,dessa stenar kommer att vittra sönder, glida isär och hatten kommer att ramla av
så småningom.



I dessa byggde man kyrkor, skolor, och hem. Här gömde sig de Kristna under tiden de var förföljda.



I dessa "hus" har man samma temperatur året om.


















Vingårdarna ägs av staten i detta område och här ska det finnas drickbara viner. Vi hade inte nöjet att få prova dom och heller inte tiden att lägga på vingårdsbesök.
Tråkigt men sant.





Nyplanterade stockar

6:e dagen

Ja kroppen svarar.
Ryggen värker, höfterna öppnas och ja, det verkar som de stela baklåren sträcker ut sig lite dag för dag. Det onda över bröstet som jag var hos kiropraktorn för är borta.
Jag är dock en trött tjej just nu,men väldigt stolt över mig själv att jag går varje dag.
4 dagar kvar.

Bikramyoga

Det här ska jag göra i 10 dagar i sträck. Yoga i ett rum som har 40 graders värme. Lena kör det här varje dag och jag har fått en liten present utav henne.
Första dagen var en mardröm,det snurrade  hemskt  och jag trodde jag skulle tuppa av efter 1 timme och 10 minuter och jag hade panik och ville ut ur det varma rummet som luktade svett.
Jag viskade och fick reda på att det var 20 kvar och det var mina längsta 20 min jag varit med om. Så fort vi fick lämna rummet var jag ute och jag var helt slut.
Dag 2, idag var en mycket bättre upplevelse. Jag var uppe med tuppen, kl 07.00 var vi där och det var inte riktigt lika varmt  idag och det snurrade inte i huvudet , Thank god.
Hela min kropp är så stel.
Har varit förkyld och hade kräksjukan i Turkiet plus att jag varit hos kiropraktorn 2 ggr för att ryggen har krånglat lite. Så lite stelare än normalt. Känner mig inte helt på topp om jag ska vara ärlig.
Det ska väl mjukas upp nu hoppas jag.
Nu är ju frågan,ska jag bli "hooked" eller inte

www.bikramyogasoder.se

Så Dumt!

Boken är utläst och jag gråter, är helt slut. Fy vilken jobbig bok. Jag är just nu så tagen och TACKSAM för livet.

Tack!

Så Dumt!

Så Dumt!
är min sommarläsning just nu. Jag fastnade direkt och kan inte sluta. Böckerna Mera Självkänsla! och Självkänsla nu! med Mia Törnblom är andra böcker med henne som jag har läst. Jag har haft mycket användning av dessa böcker, speciellt när jag för 2 år sen hade någon sorts vuxen kris om vem jag var och vad jag ville med livet. Böckerna gav mig många AHA upplevelser och tankeläsare.

  





Bilder från Turkiet

Vi köpte oss en lägenhet nu när vi var nere. I augusti blir det en tur ner igen för att få ägarbeviset och betala resterande av pengarna. Det här ligger på Turkiets västkust och mitt emot den grekiska ön Mytellini ( Lespos )

Vy mot fiskebyn Iskele. Framsidan från lägenheten.





Här bor vi. Huset ligger till vänster om bilden nere vi vattnet. Det här är den gemensamma innergården.

Måndagens stormarknad är fantastisk, kolla in. Här kan vi snacka ekologiskt:

 Hibiskus till  Margaritas


Här kan man strosa hur länge som helst. Ett tipsa är att ta pengarna och lämna mannen hemma. Annars finns det risk för att man får höra att man är köpberoende, att det är för varmt, att man inte behöver det ena eller det andra.
Skämt och sido, gå med någon som också gillar att smaka, klämma och känna för här finns allt och det är hur billigt som helst.



Här är min underbara vän Christina. Dags att prova klänningar, pruta eller inte pruta ?

Bär hjälp är bra att ha. Pensionärs vagnen ett måste i turkiet.



Ett glas rosé är ju aldrig fel. Skål på er!

RSS 2.0