NÄSBLOD

Har suttit på akuten men inte för egen del utan i sällskap. Vad gör man när blodet bara rinner och det faktiskt inte slutar att rinna.
Det är ingen fara utan bara ett blodkärl som brister läsar jag på internet och vårdguiden. Men det brukar ju sluta efter att man trycker till på näsan och sitter framåt lutad. Det gjorde det igår och i förrgår men inte idag.
Så när blodet hade runnit från 05.00 - 09.00 så fick Jörgen nog och bad mig skjutsa honom till Akuten. Det var blod överallt. Först åkte vi till St Göran, där var det tomt på näsa, öron och hals så läkaren kom till och med ut och tog i hand och meddelade att tyvär så hade dom inte instrumenten som behövs för att fixa till näsan. Så det var bara att åka till Karolinska istället, suck!
Men det gick bra, Jörgen fick hjälp och har nu coppolingas i näsan. Känns inte skönt men det rinner ju iallafall inte blod.

Tips vid näsblod:

Sitt upp

Snyt ut näsan ordentligt

Stoppa in en avlång, fingertjock hård hopkramad bomullstuss som först har doppats i parrafin, matolja eller annat fett. Har du näsdroppar droppa det i näsan innan du för in bomullstussen.

Tryck kraftigt med tumme och pekfinger över mellersta delen av näsan strax nedanför det hårda näsbenet i 10 minuter. Svälj inte blodet som rinner bakåt i halsen, kan orsaka illamående.

Om inte blödningen slutar, tryck i ytterligare 10 minuter.

Slutar det inte så får man helt enkelt åka till akuten. I Jörgens fall brände dom inte, för dom hittade inte kärlet som kan vara orsaken till blödningen.
Efter att man fått stopp på blödningen ska man undvika varma drycker, treo, tunga lyft dagarna efter.


Tequilaprovning på Columbus hotel

I fredags höll vi en utav två inbokade tequilaprovningar och det gick så bra. Kändes som deltagarna var mycket nöjda. Kvällen inledes med en Tamarind margarita som vi gjorde på Garcia Lemon och lite snacks. Det fick dom sitta och smutta och gotta sig med medans vi presenterade historien om Tequila.
4 sorters 100% agave serverades till en trevlig tallrik med rökt lax, parmaskinka, blåädelost, spetspaprika och apelsinchoklad.
Kvällen blev lyckad, presentationen satt där den skulle och förhoppningsvis har vi fått 12 nya människor som kommer att hjälpa till att den svenska försäljningen av tequila ökar.Just nu är den bara ett par centiliter per capita och år.

Viva Tequila!

VINLÅDA


Har hittat en rolig vinlåda som finns i MAT OCH VÄNNERS senaste nummer. Lådan kostar 1175 kr och jag tänker beställa den. Jag tänker sedan bjuda in till en vinprovning med max 12 per och dessa 6 viner får smakas av med lite mat. Vinerna är alla fransoser och ifrån små vingårdar med miljötänk.
Vinerna är framställda så enkelt som möjligt utan kemikalier och jästa utav druvans egna jästkultur.
Hoppas några vill njuta dom här vinerna med mig

Garance 2009, Domaine Montanet-Thoden, Bourgogne
Joues Rouges, La Coulée d´Ambrosia, Loire
Le p'tit Roquin pressé, Les Vines Contés, Loire
Les Moyens du Bord lll, La Grange aux Belles, Loire
Melon, La Soeur Cadette, Bourgogne
Perlant naturel, Benoît, Courault, Loire

www.vinnatur.se

Sjuk!

Jag slapp inte undan, häromdagen sa jag faktiskt till några vänner att jag hade haft en sån tur i vinter. Men nu är jag så sjuk så ni förstår inte. Feber och ont i kroppen, fy vad tråkigt det här är. Nu är det bara några veckor kvar i skolan och det här har jag bara inte tid med.
Behöver öva på artikulering, men i mitt tillstånd så vill nog inga komma hit. Men till helgen är jag nog frisk. Några frivilliga till underbensmassage och artikulering?

sorg!

Usch!
Idag var ingen rolig dag.
Vad säger man när ens vänns syster tar livet av sig.Skulle så gärna vilja vara där och trösta men hon bor långt bort och hon åker nu själv ännu längre bort på en semester som redan var bokad och bestämmt sedan länge. Dom var i valet och kvalet om dom skulle åka iväg på sin drömsemester och tack och lov så åker dom. Att komma bort från vardagen är nog skönt, då är det ju som sagt var inte vardag och hon behöver inte åka förbi sin systers lägenhet varje dag och tänka på det vardagliga samtalet hon alltid hade med Jenny. Dom pratades vid nästan så gott som varje dag. Hennes lägenhet låg på vägen till jobbet, så det var ju så vardagligt.
Jag har inte träffat Jenny på många år men minns henne väl, men hennes 15 åriga dotter har jag inte träffat och fy vad tragiskt det här är.
Tydligen är hon den starkaste av dom alla nu och jag önskar bara av hela mitt hjärta att ..... jag har inga ord. Vet inte vad jag ska skriva men måste bara få gråta lite och tänker så mycket på vad som gör att man tar sitt liv. Hur kan det vara så jobbigt att leva och hjälp vad svårt det måste vara att ta steget.
Vissa blir skänkta ett liv medan vissa inte får ett. Jag kan bara inte föreställa mig hur min vän har det just nu. På fredag är det begravning och jag ska skänka dom all min kraft och energi genom att tänka på dom och hoppas att dom känner det.

Kära Jenny!
Hälsa Cillan för jag saknar henne så mycket just nu så det gör ont.


RSS 2.0