Douro Dag 3

Idag hittade vi SRA DA Ribeira. Oj det var magnifikt.
Här finner man lugnet. Det finns att hyra kanot om man vill ge sig ut på Douro. Man kan fiska eller bara som vi gjorde, promenera  omkring och fika lite.



Vi fick träffa George idag andra hälften till Quinta de Brunheda. Han har inte så mycket med produktionen utav vinerna att göra utan tar hand om allt pappers jobb och exporten.
Så våran sista kväll fick vi nöjet att få äta middag med båda två och vi serverades en härlig typisk norr portugisisk rätt. En gryta med potatis, lamm, korvar mm. Fantstiskt gott och lite roligt för dom hade valt den rätten för att vi tidigare hade berättat om våran svenska mat och bla då sagt att den svenska husmanskosten har mycket storkok, som rotmos och fläsklägg.
Dom trodde att vi skulle tycka om det här och det gjorde vi ju absolut.
Viner:
Brunheda Reserva 2005
Brunheda Colheita 2004
Tawny port ( Delhio fyller upp en karaff ) vi ska gissa ålder. Vinet är magiskt.



George och Delhio behöver åka och vi blir ensamma kvar. Dehlio lämnar över karaffen med port, och som sagt han vill att vi berättar för honom dagen där på vad vi har druckit och se om vi lärt oss något. 
Skrattande säger han att vi är bossarna för vingården och vi ska bara njuta och dricka så mycket vin vi bara vill och bad om ursäkt för att dom var tvugna att lämna oss. Han skulle bo på en utav de andra vingårdarna över natten och George åkte tillbaka till Porto.
Jörgen och mig var det inte synd om. Vi satt och njöt på verandan i ett totalt mörkt och lugnt landskap. Det var så tyst och fortfarande varmt ute.
Där satt vi och bara myste, pratade egenom vad vi faktiskt har upplevt dom här dagarna och som Jörgen sa:
här sitter vi med ägarna på middag.
En totalupplevelse

:) 

Kommentarer
Postat av: Annelie

Hej på dig Marina!

Ville bara tacka för igår och om du vill läsa vad jag skrivit om dig på bloggen.

Kram från oss!

Annelie och Staffan

2009-10-17 @ 11:44:30
URL: http://dartanjang.blogspot.com/
Postat av: Marina

Tack snälla vad glad jag blir. Härligt att ni fick en trevlig kväll.Det här peppar mig och ger mig motivation till att förnya och komma på nya härliga goda drinkar.

Kram Marina

2009-10-17 @ 14:21:06
URL: http://marinatequila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0