Bara så där....

Det är fredag och den här veckan har varit mycket jobb, förskylt och händelserikt. Har varit och provat några nya Tequila sorter och även Sotol (vild agave destillat). Mycket goda,mumma!
Jag har fått ett smak prov på en Singelcask Tequila, vi som har beställt denna unika Tequila går i väntans tider för den buteljeras snart. Buscadores heter den och är från Los Altos i Mexico.
Några vin provningar har hunnits med också och jag har provat mycket goda viner från Spendrups och Johan Lidby vinhadel.
Seghesio = producent med Italienska anor i USA har några fantastiska viner. Du hittar Seghesio Zinfandel " sonoma" på systemet. Prova det och du kommer att gilla det.

Träning har det inte blivit något av på en hel vecka eftersom jag är förskyld, attans irriterande efter som jag springer tjejmilen på söndag. Men det är väl bara att bita ihop.
Längtar efter träningen igen, jag hade kommit in i  ett bra flyt.

Ett utav höstlöftena är avverkat, garderoben är städad och fin. Till Jörgens besvikelse slängdes bara ett par shorts, en kjol lades undan till svärmor och fem plagg tillkom. Men det är ordning och reda.
Jag är så bra!

Jag önskar er en härlig Fredag!

Östersund

Vi har varit i vackra Östersund i några dagar och hälsat på våra vänner Christina, Lelle och våra gudbarn. Tiden går fort med dom små liven. Dom pratar, går omkring och har egna viljor. Inga bebisar här längre.
Vi har ätit god mat, druckit vin och pratat. Härligt att ses igen.
Christinas papppa Lasse har flyttat in i sitt barndomshem där  vi såklart hälsade på och fick titta in i dom gamla bodarna på gården.
Lasses faster Ingrid som bott där innan har sparat på allt. Då menar jag allt.
Jag fick en gammal resväska som ankom till Östersundsstation för 50 år sedan, häftigt!
Jörgen fick panik när jag och Lasse stod i garaget och tittade igenom alla kläder som han snällt frågade om det var något jag ville ha innan det skulle lämnas in till Pingstkyrkan. Självklart ville jag det och självklart hittade jag kappor och klänningar som var jättefina.

Tack Lasse, kapporna kan jag bära precis som dom är men klänningarna behöver kortas av en aning annars är dom hur fina som helst.


Jag var till gymmet en dag också och körde core cirkel. Aj aj dame vilken träningsvärk jag fick.
Tack christina och Lelle för härliga dagar.

Gillar du Schnitzel?

" In the middle of no where" eller rättare sagt Ytterån blev vi bjudna på en härlig Schnitzel av Lasse, Christinas pappa.
Stället såg inte mycket ut för världen men vi möttes av en Tysk som inte hade lätt för ett leende. Jörgen beställer....
- Vill du att jag ska berätta lite 
avbryter tysken och berättar lite om varje enskild Schnitzel. Han hade några att välja på.




Vi beställer äkta kalvschnitzel och Gorden blue och ut kommer det fantastiskt goda Schnitzlar. De serverades med stekt potatis med fläsk i och mycket smör.
Guten apetit!

Om ni någon gång åker upp till Åre håll utkik efter denna lilla pärla. Mysfaktorn är lika med noll men godare svårt att hitta.
Öppettider:
Mån- Fre 
10 - 18
 www.berliner-schnitzelstuga.se


Mattips på max 15 min

Vi hade kört ett kort men intensivt trapp & löpningspass i torsdags och jag kände för någon nyttig mat. Jörgen vill ha  pasta och jag bestämde mig för  att göra något med lax. Så resultatet blev det här och det tog max 15 min.


Koka upp vatten i vatten kokaren så det går snabbt att koka pastan. Stek laxen ( gärna på grillstekjärnet ) nån minut på varje sida, salta och peppra. Dra bort järnet från plattan men låt laxbitarna ligga kvar (medium rare).
Hacka en halv gul lök, smörbryn löken utan att den får färg, tillsätt en burk kokbar cremfraich, 6 cl färskpressad lime och massor med hackad dill. Salta och svartpeppra och rör om.
Häll i blandningen i pastan och sväng runt.
Klart!!!

Det här blev mycket gott och uppskattat eftersom jag och Jörgen äter otroligt mycket kött och speciellt av nöt. Det borde vi dra ner lite på så vi bestämde att vi ska äta fisk en  gång i veckan.
Ops!
Nu blev det ett till sånt där höstlöfte.

Solen skiner på en klarblå himmel så nu ska jag gå ut och sola och läsa på min bok. " När ingen annan ser " av Duncan Fairhurst. Det är en sann berättelse om hans uppväxt från att han vid fyra års ålder blev utnyttjad av sin far.
Det är ingen rolig läsning utan tung och sorglig.
 

Tjejmilen

Snart är det dags igen, den 30 Augusti springer vi tjejmilen igen. Förra året sprang jag på 50 min och den tiden skulle ju vara kul att  putsa till. Vet dock inte om jag har löptränat tillräckligt för det. Tränar gör jag annars mycket och bra just nu. Favoriten är spinning, men jag behöver någon med lite jävlar i namma i sig ( instruktör ) för att jag ska ta ut mig max. Jag har väldigt svårt att själv kunna höja mig och ligga på max.  
Kul är det med träning iallafall.
Nyårs löftet att gå ner 4 kg är inte nått ännu. Vilken tur att det är långt kvar till nyår.
September närmar sig och det är ungefär som nyår. Jag avger löften till mig själv och vi får se om jag lyckas hålla dom eller inte. Kanske har jag glömt bort dom efter några veckor eller så lyckas jag. 
Men som coachen Nina Jansdotter säger,- Knepet att lyckas är att klara motgångar.
Att få in en ny rutin är svårt och tar flera månader, ibland år.

Mina höstlöften:
Försöka gå på Yoga. Det skulle vara så bra för min kropp, stel som jag är.
Uppdatera vinkunskap genom att läsa. Gör det just nu bara genom att dricka, slurp!
Anmäla mig till en kurs som jag alltid har gått och små drömt om.  Är redan gjort, fy farao vad jag är bra, fyfan vad jag är bra, fyfan vad jag.........
Jag ska få minst 5 personer att skratta varje dag. Största prio är surmupparna i tunnelbanespärrarna
Nå 20 hcp i golf. Har inte lyckats i sommar men säsongen är ju inte slut
Springa under 2 timmar på St. Eriks loppet. Bör jag klara av om jag bara håller mig frisk
Rensa garderoben. För Jörgens skull, han tycker det är lite rörigt nu
Ringa mamma 1 gång i veckan. Inget jobbigt bara kul, men tiden bara går och ops! det var länge sen

Vad är era höstlöften?
Kom ihåg:
Ta en sak i taget, en ny vana. Inte tio samtidigt

Ett leende från mig till dig!

 

Underbara Kräftor



Det här är ju bara så fantastiskt gott. Dessa är Lobster " Spanska Jumbo" goda, bra sälta och inte allt för hårda i skalen. Ibland är man ju helt förstörd i munnen efter att ha ätit kräftor.
Vi skippade snapsen och dagen efter mådde vi toppen.


Sköna sommaren kom tillslut. I helgen har jag badat, varit på augusti fest i Norrtälje där gamla som små hade picknik med lottförsäljning och dans.
Lyckliga jag.

Jobb igen

Det är alltid med lite blandade känslor man går tillbaka till jobbet efter en sommarledighet. Kreativiteten är stenhög. Man vill men ändå inte. För mig går huvudet på högvarv om allt man vill göra, tänker göra nu och fram mot hösten. Vi har redan planerat och betalt en resa i slutet på september. Dags för mig att se portvinslandet Portugal uppe i Norr. Klunk!
Nu är det dags för lite spinning och core. Det blev ju inget förra tisdagen för jag körde Katta till Arlanda efter lite Party på måndagskvällen på Wictoria ( i Stockholm)



 

Lugn Lördag

Vaknade i morse och bara låg kvar i sängen hur länge som helst. Har börjat på en ny bok så jag låg och läste den.Vår lilla hemlighet med Toni Maguire.
Åt sedan lite frukost med min Darling. Han åkte till jobbet men innan det blev han gratulerad på sin namnsdag av hans mor. Sedan pratade jag och Ingalill en liten stund i telefonen som alltid är lika trevligt.


Jag läste ut boken medan jag låg och funderade på vad jag skule hitta på denna lördag. Jag blev hemma hela dagen. Käkade non stop. Så efter nio gick jag ut och sprang, det blev en halv timma med intervaller, benböj och lite andra benövningar. Sedan blev det tv tittande hela kvällen. Jag däckade framför tvn så jag somnade ifrån disken och alla matrester. Min Jörgen som är så snäll tog hand om det fast det är det värsta han vet

RSS 2.0