Los Tres Tonos

Nu ska ni få ett gott Tequila tips.
Gott  = smakupplevelse
Gott = 70 kr rabatt, jag ger dig artikelnummret

LOS TRES TONOS, reposado

Detta är en 100% agave Tequila och reposado. Reposado = lagrad minst 2 mån upp till ett år
Los tres tonos är lagrad
9 mån på gamla,hårt rostade Bourbon fat. Agaven är odlad öster om Tequila staden ( lågland ) och har en jordmån som ger citrus karaktär,vitpeppar & örtighet.
Denna Tequila har en rökig ton och älskar du Islay whiskey...............

Vill du hjälpa till att få in den här produkten på fasta sortimentet på systembolaget?
Beställ den på systemet, art 86690 och du betalar 329:- istället för 399:-

Smaklig dryck


WEINGUT GEORG BREUER

Ännu en härlig vinprovning med goda torra vita viner.
Vi befann oss på Vinvalvet i Stockholm och träffade Teresa Breuer ägare av vingården. Dom är en av många producenter i Rheingau där man gör torra vita Rieslingviner. Såklart finns det andra druvsorter också men på 85% av deras arealer odlas Riesling. Breuer gör bara Qba viner, inga mit prädikat.
Vi fick prova viner från 3 av deras vingårdslägen, Rüdesheim, Berg Roseneck och Nonnenberg.
Torra, krispiga härliga viner.

2007 GB Riesling Sauvage  artnr:5899 115Kr
2007 Roseneck
Dessa två enkla goda, gjorda för att dricka när som helst och inget vin som man egentligen behöver säga så mycket om. ( det var Teresa som sa det, drick bara.)

2007 Nonnenberg
2006 Nonnenberg
1996 Nonnenberg 3 liters flaska
1987 Schlossberg 3 liters flaska

Drick gott!


LAPOSTOLLE

Jag fick en trevlig inbjudan till en vinprovning med vinhuset Lapostolle häromdagen och självklart gick jag dit igår och var med på en sittande provning.
9 viner testade vi egenom och favoriten blev:

2006 Cuvée Alexandre Atalayas Vineyard Pinot Noir
Nose: mogen röd frukt,hallon, smultron, låg alkohol, elegant ek
Palate: mynta, låg - balanserad alkohol, hallon, jordgubbar

Besök www.casalapostolle.com

Nu ska jag iväg på nästa provning, Weingut Georg Breuer.
Det här kommer att bli kul. Riesling i Världsklass 

Champagnedagen Grand Hotel

Kl 12.00 öppnades dörrarna til årets champagnedag i Stockholm på Grand Hotel.
Jag var där såklart med sällskap av min chef. Micael var lite stressad för han skulle iväg på två klassmöten med barnen. Men vi provade, spottade och trängdes.

Clouet Grand Réserve NV 259:-
Prisvärda, lätta förförsika bubblor, pärontoner, inte jästiga mognadstoner. I like it

Tyvärr så gick jag ifrån mina anteckningar och provningsprotokoll så det blir ingen stor presentation av skumporna.
Har ingen aning om hur och varför!
Fick prova några kanoner iallafall, SALON -97 exempelvis. Mumma men som sagt, jag tycker nog bäst om dom fruktiga varianterna och därför tilltalar inte alltid dom lagrade och mognade champagnerna mig.
Rolig test och upplevelse gav Anna mig hos Johanlidbyvinhandel. Jag fick prova deras vanliga Delamotte Brut ( den säljer vi på krogen ) sedan efter en exakt likadan men dom hade lagrat den 1 år, och  visp vilken skillnad. Att ett år gör så mycket. Kul och intressant.
Tyvärr gör jag dom här experimenten allt för sällan.  
Flaskorna hemma hos oss skriker på att få bli uppdruckna och vi kan inte motstå.......

Skål!




Tack

Tack alla kära vänner för alla härliga grattis gratulationer. Det är nästan så att man tror att det är 25 år  man fyller.



En bamsekram från mig till er.

Marina

Robert Schmitz - Herges


2001, Bernkastel - Kueser Weisenstein
Riesling Auslese trocken ( zart reif )
nose: petrolium, aning exotisk frukt, orange frukt, persika.
palate: balanserad - hög syra, bubbelgum frukt.
Passar till: kokt fisk, pepparrot ( aning hetta till fruktsötman) med marmelad chutney.

2003 Bernkastel - Kueser Weisenstein
Riesling - Auslese trocken ( hochedel )
nose: vallmofrö, nötig, grönfrukt, päron , äpple ( långt borta, vitpeppar,sparris)
palate: pytte lite petrolium, lite lamt( vattning) kändes spritsigare än 2001( såklart) ,hög syra.
Passar till: naturell kokt färsk sparris med skirat smör  om man vill ha mat till. ( Peter från familjen rekommenderade vinet utan mat, just för att vinet har en härlig frukt ) höll dock med mig i mitt mattänk. Dom har ju dock så mycket vin att välja på.

2005 Bernkastel - Kueser Weisenstein
Riesling - Auslese trocken ( blumig )
nose: lime, gul frukt
palate: högsyra, balanserad
Passar till: ceasar sallad

2006 Bernkastlel - Bratenhöfchen 14%
Riesling - Auslese trocken ( feinster Riesling extraktreich voll )
nose: fläder,olja, svart te
palate:petrolium, aceton,obalanserad,
balanserad- hög syra
Detta vin var ett experiment, egentligen hade det nog varit bäst som en söt variant av Auslese som det var tänkt  ifrån början. Det här blev resultatet och ett väldigt kul och intressant vin. Det blev godare när jag fick höra deras tanke med vinet.
Passar bäst att bara dricka,  ej mat till.

9,90 €

Tyskland

Klockan 04.00, upp i ottan men vad gör väl det när man ska iväg till vinlandet Tyskland och Mosel. 1 timme och 10 min tog  det oss att fran dörren till att ha checkat in pa skavsta flygplats. Inte illa tycker jag. Vi flög till Frankfurt- Han och fick ta en taxi därifran till Bernkastel-Kaus.
Vi är sen ute och strosar i denna  lilla  underbara stad innan allt har öppnat, och vi känner att det här kommer att bli hur underbart som helst.

Lunchen bestod utav en winersnitzel sa klart. Jörgen med en hefe öl och jag med ett vitt trocken glas. Vi blev lite mosiga för alkoholen slog till direkt pa vara trötta kroppar.
Vi promenerade runt den gamla delen och även i den nyare delen av stan.
Innan det var dags för en tupplur sa var det dags för lite vinsmakning.

2008 Kettermann´s Riesling
Qualitätswein lieblich
Torrt friskt vin, härlig syra

2006 Bernkastler Doctor
Spätlese Riesling
Wow, sa härligt, behaglig syra, fruktsötma, exotisk frukt. Sitter kvar hur länge som heslt i munnen. GGGGOOOOTTTT
 I´m in heaven

Sova dags 15-18

fortsättning följer

P:DS

Hej alla Funk Soul diggare!
Inget för er 18 April?
Bege er till Humlegårdsg. 1" Tequilabaren"
Där kan ni lyssna på ett band som är otroligt bra. Dom har varit förband till James Brown en gång i tiden. Skönt gung, mycket trumpet och sånt, har hört dom en gång och var hyfst imponerad. Dom börjar spela 22.00

Jag är i Mosel, men i baren finns två snygga tjejer och en Jay som spelar skön musik mellan giggen.

Välkomna


SKRIVKRAMP

Hej på er!
Det har varit svårt att hitta motivation till att skriva helt plötsligt. Aj aj armen är helt lam. Förskyld blev jag efter förra helgens vistelse i KGA och dopet för lilla Natalie. Åsas lilla guldklimp.
Det här med att vara konstant förskyld har fått mig lite låg, att inte kunna träna är inte bra för mig och inte er heller för den delen. Men för mig innebär detta att jag också får problem med ryggen, axlar och handleder.

Men är nu fit for fight,

Vad har hänt då!
V 14,
Helgen tillbringade vi i KGA och Kristinehamn, dop, fika med tjejligan, fika med pappa och Nadja som råkade vara hemma också. Självklart träffade jag Angelika och lilla Nova, mamma och Kjell också.

V 15
Recover från förkylning, jobbat lite grann, middag för tjejerna från jobbet och Kia.
Fredag crosstraining runt området med 30 min intervall, styrka i naturen
V 16
Tisdag sprang 40 min tilljobbet. Stelt, tungt jobbigt,
Onsdag srang 10min till gymet,  X - fit 30min ( styrketräning i grupp, två övningar i taget 21, 15,9 ) promenad hem.
Packar för resan i morgon till Tyskland och vackra Moseldalen........

Motivstämpling

Jag fick med mig Kia på kursen. Vi gick först och åt på Söderkisen. En fylld lövbiff med mozzarella,soltorkade tomater, balsamico och ruccola. Potatisgratäng till det och en flaska rosé. Hoppsan , ja det blev en flaska vin och sedan kurs!

Dom här två timmarna var jätteroliga, kolla in korten.




Jag köpte självklart med mig lite papper och lite behövliga grejer så jag kan göra lite fina kort. Ska på dop på lördag
så det är ju dags att göra dop kort.



Vi mötte upp Jörgen efteråt och gick på Accurat. En trevlig söder pub med ett jättesortiment av Whiskey.
Stolta och glada pyssel tjejer.







Jag har nu fått lite tips och ideér, bara att sätta igång och skapa.

GNARLY HEAD 2006

Ja nu har ett nytt  vin provats och i förrgår störde eken till det och jag tänkte att det var nog bara dagsformen. Så igår tog jag ett glas igen och kom fram till att det här vinet är för ekat och jag tyckte inte om det helt enkelt.
Jag har svårt på något sätt att säga att jag inte tycker om ett vin. Vin är gott och tänk på allt jobb och slit som dom här vinmakarna har lagt ner på den här vinflaskan.
Men så här är det med den här Zinfandeln:
Fruktig, grötig, vaniljig, typisk amerikansk zinfandel. 
Men det är ju det här som är så roligt, du kanske älskar den. PROVA

 Art, 6597 pris, 89 kr

Men vinet gav mig nåt iallafall......
Gnarly head innehåller 86% zinfandel och 14% Petite Sirah. Genast tänkte jag kanske som du. - har dom stavat fel?
Men icke, utan.....
Petite Syrah är en variant av små druvor äkta Syrah ( odlare i Rhône som kallar druvan så )
Petite Sirah är ingen Syrah utan en frösådd druva, variant av den franska druvan Peloursin.
......
Ja så Gnarly Head kanske inte gav mig några smaksensationer men den lärde mig nåt iallafall och här sitter jag nu men näsan i boken " druvan bakom vinet "

Smaklig dryck

Hejdå Mars Hej April

Ja nu är våren här, solen skiner och idag tog jag cykeln till träningen.
Vad hände mars?
Jobbade mycket eftersom en kille på jobbet hade semester och jag har mycket på gång i Maj så att jobba var nödvändigt.
Har kollat min mage. Äter nu varje morgon ett medel som heter Inolaxol. Det ska ge min mage fibrer så den jobbar bra. Väntar på svar och remiss till en dietist. Jag äter ju inte så bra, älskar fet mat och godis, as you all know 
Men har faktiskt inte ätit godis på ett tag nu eftersom jag strävar efter mitt mål. -4 kg
Hur svårt ska det vara egentligen?

Mars vädret har inte varit roligt. Grått, trist, regn och snö.
Tequilaprovning i Degerfors och spökvandring i gamla stan
Jörgens pappa har varit och hälsat på och jag har varit dyng förskyld. Roligare än så här har inte Mars varit

Hej då Mars

Cross x Fit

Äntligen
Jag gav mig iväg till gymet idag. Ohhh vad trögt det var men så fantastiskt det känns nu. Hård militär träning 30 min. SKÖNT
Så nu gäller det. Bra mat och mycket sömn så ska jag nog hålla mig frisk.
En dusch, smoothi och ett telefonsamtal till Åsa sen bär det av till jobbet.


Kram

RSS 2.0