köp en triss

Hej på er!
Att bli av med handväskan är ju inte kul.Absolut inte när man har varit aspackad och man har minnes luckor.
Men hand väskan tappar man inte, den är liksom med.Sitter där på axeln tung som en tegelsten (ibland) och jag brukar undra vad jag igentligen har i den.När man gör en sån där handväske rensning så hittar jag massor av pennor. Det kan vara 10 st, bläck, tusch olika färger, ja( y name it) .Man kan tro att jag är pennoman.När jag rensar så lägger jag alltid  in dom på jobbbet för där har vi kris på pennor hela tiden.Det lustiga är att när jag jobbar så springer jag hela tiden runt utan pennor och på mitt jobb behöver jag verkligen dom.När jag tar upp beställningar tex, när en gäst har betalt med kontokort och dom ska skriva på slippen ect ect.Fast det är ju bra hjärnarbete föstås, att ta upp beställning utan block och penna.
Nu är det inte jag som har blivit av med min handväska och absolut inte jag som har varit aspackad.Det skulle aldrig hända mig......
Som sagt detta har hänt en gäst hos oss och självklart tror hon att nån har stulit den.Kvällen analyseras och hon var sist ut, med en annan gäst hos oss.Allt verkar konstigt för hon har ju betalt sin nota och då var väskan med.Hon bor runt hörnet men när hon vaknar så är inte väskan där.Självklart tror hon att vi har den och hon känner sig lugn.Den är BORTA, den finns inte hos oss och några dagar går.Dessa dagar går och självklart blir det diskutioner hur,vem kan ha tagit den.För oss är det inte kul för att då och då har vi fick tjuvar inne och det är ju faktiskt jul tider.HÅLL I VÄSKA o PLÅNBOK.
Kan det ha varit killen hon satt med?
Men han är en igenkänd gäst hos oss, som vi alla känner.Kleptoman?
Men så en vecka senare ringer polisen och hon får tillbaka väskan.Med ALLT i. Allt är kvar.Plånbok värsta glasögonen, allt hon uppgett fanns kvar.Sop gubbarna hade hittat den i en papperskorg på våran gata.Är det inte fantastiskt.Hur och vad som egenligen hände struntar vi i men gå och köp en triss.
GOD JUL

Idyll

Hej på er
Herregud vad långt det blir mellan raderna.Men har varit nere i skåne, faktiskt Mjönäs,den här lilla byn som alla vet var den ligger.Eller hur?
Ja man passerar faktiskt den på sådär 5 min tror jag med bil.Vi försökte räkna ut hur många som bor där, spontant så sa Gert ett 50 tal.Men i slut ändan så blev det nog bara ett 20 tal.Men det är ju det som är så mysigt.
Så här vintertid är vi själva när man är ute och går.Man kan gå på vilken sida av vägen man vill.Hörde på radion att där man har gång och cykelbana på samma sida gäller vänster trafik.I mjönäs är det vilket som.Sommartidär det annat.Då har vi nästan badgästerna in på tomten.Gert & Ingalill har sjötomt.Helt underbart

Som vanligt massor av god mat
Själv klart kommer recepten.....
Tålamod bara

Kram
hejdå

Yoga

Hej på er!
Ja det här med yoga,säger bara tränings värk.Aj aj men ackså skönt.Man känner sig stark.Har nu provat bicramyoga.Man är i ett rum som håller 40 graders värme och yogar på med instruktioner av just i det här fallet mycket skickliga instruktörer.90 min och det är fruktansvärt jobbigt.Svettigt värre.Vissa delar i kroppen är ju stelare än andra.

Prova

Glad Lucia

Bordsbeställning

Hej
Ja nu har det varit fredags kväll och full bokat som vanligt.Vi har en förmåga att alltid boka bord,långt i föreväg.Men hur var det med det här att avboka.Det är vi mindre  noga med och det är ofta man får höra att nån blivit sjuk ,ect ect.Fair enough
Men jag kan tycka att det här är väldigt egoistiskt.
För det första så kanske någon annan hade kunnat boka dom platserna, gästens replik blir direkt: men ni får ju fullt ändå.
Ja fast nu har ju bordet kanske stått tomt i exempelt 45 min innan ni kom, och nu står det tomt ännu enstund innan det kommer några dropp in gäster.Tack och lov så har vi på vår restaurang alltid dropp in bord, därmed får vi droppingäster.
Ett exempel på en restaurang är Wasahof,där bokar dom helt fullt och där med kommer det inte så mycket dropp in gäster eftersom det alltid är fullt.Helt katastrof om hälften av gästerna inte dyker upp.Snittnota på en gäst är 350:-,räkna det gånger varje stol som står tom.Mycket förlorade pengar för en restaurangkrögare.
Så nästa gång boka av........
Som sagt det är fredag, 12 per har bokat 20.30.Dom blir bara 9 per.Vi tar då bort ett fyrbord av tre och en får sitta på nocken.Efter en halv timme får vi som tur är in en tvåa som kan nyttja det här bordet.Men saken är den att en timme tidigare hade vi helt fullt i baren och fyra killar hade gladligen tagit det bordet men dom orkade inte vänta på bord och gick 20 min innan den här 12 personerna kom.Dom säger då att resten är .sjuka
Det pinsamma är att en timme in på deras middag börjar det droppa in folk till detta bord och undrar varför det inte  finns platser till dom och börjar dra i stolar.Sitter då huller om buller så varken andra gäster eller vi som jobbar kommer förbi.
Dom blev krya rätt så snabbt.
No recpect what so ever.
Annars så var det en hyvens kväll, två grabbar som drack Garcia lemon och blev helt frälsta.Ni vet väl om den nya tequilan på systemet GARCIA LEMON, en höglands tequila som är smak satt med limoncito.Då tänker ju ni såklart hur kan det vara möjligt eftersom,man får ju inte tillsätta nåt i Tequila.Jo fast 2006 kom en ny lag där man säger attman faktiskt får tillsätta extrakt ien minimum mängd.Varför då?
Jo ,Tequila har svårt att konkurera med vodka och rom annars.Så Mexicos organ consejo del regulador som reglerar tequila industrin samt producenter bestämde det här.Jag är jätte glad för det.Denna produkt är grym.
SKÅL
Ha en trevlig helg
Kram på er

Marina

Träningsvärk

Ja det är väl så härligt när kroppen värker efter att man tränat.Poweryoga är det som min kropp reagerar mest på. Aj aj det känns verkligen, men det är så behövligt.Jag är ju så stel.Just nuär det ofatt bart att jag kommer att kunna göra som dom andra gör.
Men alla är vi ny börjare.
Det är hunden ,solen och många många fler ställningar att lära sig.Men ack så behövligt man riktigt känner hur musklerna skriker änligen.Ryggen värker men vet att om några dagar har den stabiliterats och det kommer att kännas bra.
Spinning har blivit min grej, det jag kör mest och svetten lackas.Konditionen hålls igång.Löpningen går si och så med.Har väldigt svårt med diciplinen där.Det blir lätt ett spinnings pass istället.
Core kör jag regelbundet, bra för kusseluren och magen.Nåt jag kan rekommendera är booty.Booty är ett pass för rumpan.1/2 tmme med bara ben böj och andra ben övningar.Benen skakar kan jag säga.Skakar som bara den.

Try it out.

1:a advent mys och recept

Hej på er!
Helt underbart med 1:a advent.Jag passade på att baka,sy,och pyssla.Sånt där som jag älskar men aldrig gör.Jag kokade jul skinkan också, brukar göra det vid den här tiden för att vi är ju aldrig hemma på julen.Ett spinning pass hann jag med också,17.00 Alvik, ett skönt 60min spinning så att man får svettas lite.

Goda choklad muffins med kanderade mandlar 16st
100g mörk choklad
50 g smör
1 3/4 dl mjölk
2ägg
11/2 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2msk kakao
1 krm salt
Sätt på ugnen på 175
Grov hacka choklad, smält smör och blanda i chokladen
Vispa ägg och socker,vaniljsocker fluffigt
Blanda mjöl, bakpulver salt kakoa, vänd ner det i äggsmeten även den smältachokladblandningen
Fyll formarna till 2/3, grädda i mitten av ugneni ca 15min

Cremen på toppen
50 g smör
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1msk mörk rom
1 dl florsocker
200gphiladelphiaost

smält smöret, nästan helt smält sen i med allt det andra.Rör bara,,,superenkelt

Kanderadenötter
1 dl hasselnötter
1dl socker
1/2 krm salt
1 msk socker

smält socker och salt i stekpanna,rör inte ha tålamod
När det ärsmält häll i nötter,gärna skalade om du orskar.Tips om hur du gör kommer att finnas på gloggen
Hälli vatten,koka ihpo hastigt tills vattnet dunstat

Häll över på bakplåts papper ,låt stelna
Hacka sedan och strö på dina chokladcremes toppade muffins.

MUMS



Jag kokar alltid min skinka själv.Man vill ju prata om det kring julbordet.Frågan kommer ju alltid.Har du kokat den själv?
I ugnen eller i gryta?Hur många grader eller tid
Men har man inte kokat den själv så kommer inte följdfrågorna.

Här kommer mitt recept.
50 min per/kilo
Det ska bara sjuda absolut inte koka.Den fäller för mycket om den kokas.
I vattnet som hela skinkan täcks av innehåller.4lager blad ,5 kryddpepparkorn, 1/2 halv lök, 1 morot, 1 kanelstång
Ja sätt påden närdu inte är stressad för det härtar ju ett par timmar.
Färdig kokt
sätt på ugnen 250g
1 ägg
1 par msk senap
pensla skinkan och srö sröbrödpå sen  in i ugnen ca 10 min,tills den fått färg helt enkelt
GOD JUL

Detta var lite från min första advent
Kram
Hejdå!

RSS 2.0