Bröllopsmässa på Grand Hotel

www.brollpsmassan.se

Jag var lite förvirrad, det är två bröllopsmässor på en och samma helg. Hur dumt är inte det!
Men jag är iallafall på Grand Hotel och jobbar i helgen och inte i Nacka. Grand Hotel är ju det perfekta stället för en bröllopsmässa, tjusigt värre.
Idag var det jättemycket folk och jag hann inte gå omkring någonting men kommer att imorgon gå en sväng redan precis när det öppnar. Det finns allt och då menar jag allt. Helt otroligt fint men brudgummen tycker nog inte att det är lika roligt som bruden.

Bröllpsmässa 2011

http://www.alltombrollop.com/stockholm.aspx

Det här måste man ju bara gå på.
Själv jobbar jag på lördag & söndag där på mässan och sen går man väl i bröllopstankar. Kan tänka mig att det är pompa och ståt. Ni som är gifta kan ju gå för att minnas eran fantastiska dag och ni som inte är gifta kan gå och mysa lite.
Jag kommer att stå i Bibendums monter och presentera viner från sydafrika och en producent som heter Nederburg. Här kommer ett utav dom:

Nederburg Foundation Shiraz / Viogner art 1213301 på systemet och kostar 74:-
Det är ett vin med kryddiga toner men ändå riklig med frukt som viol och björnbär. Vinet är lagrat 6 mån på äldre ekfat så toner av lakrits och choklad är mjuka och lena.
Gott att dricka bara sådär och om ni kombinerar med mat så kan jag tänka mig att lammkotletterna är himmelska till.


After Work

Ja det här var jag värd och det är så roligt att få gå på afterwork. Det brukar ju vara jag som jobbar då när alla andra är lediga. En helg utan jobb, men plugga kommer det att bli. Två prov väntar nästa vecka, måndag och tisdag. Tur att jag marinerade mig med lite vitt vin ikväll.



En sjyst Sauvignon Blanc från Argentina. Bra pris och lättdrucket när man är värd ett glas. För det var jag idag. Jag har använt en vattenslip idag för första gången och det gick väl sådär på första kunden. Det var vatten överallt på mig men inte på hennes fot där det skulle vara. Vi fick oss ett gott skratt iallafall och nu har jag ju testat.


Tankeställare

"It is not what you say,or wish,or hope or intend, it is only what you Do that counts"

( Louie Carrillo)

 Så sant, så sant
Det här ska jag tänka på


Nytt år!

Ja då är man lite uppvilad och 6 kg tyngre. Har inte avlagt något nyårslöfte än och skippar nog det i år. Förra årets löfte var ju att bla gå ner i vikt. Jag lyckades göra det men inte hela året. 1 november när jag slutade jobbet och började plugga så tickade det på lite, nu visar vågen att det är 6 kg. Så fort det kan gå!
Så nu är det gymet som gäller och det är mycket bra för skallen också. Ett annat löfte var ju att starta företag och det gjorde jag ju också men väldigt sent på året.
Nu är det dags att komma igång med det lite mer och det ska jag nog kunna göra också. Jag är ju lite mer skolvan nu efter 2 månaders pluggande och har även stressat runt på lite bra seminarium om försäljning och moms mm.
Idag var jag och kollade in en lokal på odenplan. Att öppna eget på det viset hade jag inte tänkt mig för 2 månader sedan men tanken är rolig och man kan ju ändra sig.
Ja det är ett nytt år och ett nytt januari, utvilad är man som sagt och kreativiteten är hög.

Champagneprovning

2 förfrågningar om champagneprovning har kommit in till Catbar och jag träffade Katarina idag och bollade och planerade lite inför den. Självklart vill jag jobba och hålla i dom. Det här är ska bli kul.
Något du vill veta om Champagne eller annat mousserande?
Fråga och jag svarar.

Här är tre goda förslag på mousserade viner:

Delamotte art. 7351, fräch och en prisvärd champagne 265:-

Pol Roger art.7549, snygg & god. Köper gärna den här själv. Lagomt pris 348:-

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut, alltså inte en champagne. Men om du vill att dina gäster ska få dricka gott men tycker att det är lite för mycket pengar. art 7688 och 99 :-
Det här är så nära champagne man kan komma, snygga bubblor och gott skit.

Väntar på att få svara på alla frågor:)

Stora tårar

Nu har jag bölat och man kan ju undra hur mycket som fanns på lager inombord. Vaknade upp på nyårsdagen rätt så trött och sliten efter det här året och det började med att dom på tv visade dagarna innan det kungliga bröllopet. Tårarna började då och dom bara fortsatte när bröllopet visades. Herregud så fint det var. Vi var nämligen i Turkiet när det begav sig och i Stockholm var det ju lite bröllops hysteri som jag inte orkade med just då. Men nu bara fastnade jag och det bara tömmdes ur mig.
Efter bröllop, Ivanhoe & min bäste väns bröllop var jag helt slut. För det blir ju iallafall för mig mycket tänkande när man gråter.
Mycket har hänt det här året, vem är man , vad vill man och vad gör jag?

Jörgens kommentar när han kom innanför dörren efter jobbet var
-har du precis vaknat eller har du gråtit ?
Som jag såg ut,
Men sen blev det mousserande vin som ni vet och ett långt samtal med min lilla sambo. Det bestämmdes att jag skulle gå till gymet och det gjorde jag, åååååå så skönt det var. Ett härligt bodypump pass blev det och idag yoga. Känner mig som en ny människa, redo att ta mig ann 2011 och mina 4,5 kg som jag har gått upp sen jag börjat plugga.


LANGLOIS Brut

Langlois Brut Cremant de Loire är en ny godsak på systemet och jag var lite nyfiken på den. Trodde spontant att det skulle vara Sauvignon blanc i den men så var det ju inte såklart utan här finner vi: Chenin blanc, Chardonnay & Cabernet franc. En super torr, knastrande bubbel historia med livliga bubblor och rätt stora. Smaken har mycket mineral i sig och sällskap av gröna hårda omogna äpplen. Doften är lågintensiv och hittade inte mycket där. I munnen är den mousse(ig)och eftersmaken skapar mycket saliv som bubblade upp sig som diskmedelskum. Vinet var riktigt gott och öppnades av Jörgen med stora köttkniven. Det blev han som gjorde sabreringsmetoden och inte jag som jag hade tänkt mig.
Årets första dag avslutades med bubbel i glaset. Känns bra

Solliden Nyårsafton 2010-2011

Flashback till Stena Line och Göteborg där jag jobbade från och till och sparade ihop mycket pengar och kunde finasiera många utav mina resor.
På Solliden är det stora ytor, irrade omkring i källare, omklädningsrum och personalrum. Men väl påklädd med skepparjackan upptäcker jag att knappar saknas och det är bara att börja sy. Lite halvstressad började jag bli för pinknödig var jag också, men irrade omkring och hittade ingen toa:)
Kände mig som en köttbulle, då jag har min vita blus under den här jackan för den är jätte genomskinlig ( thank god för att jag hade vitt på mig) och en svart kjol som går till knäna med svarta lite tjockare strumpbyxor.
Saknade byxor och förkläde och en riktig bricka men annars gick det bra.

Gästerna var helnöjda med maten, den var underbart god fick jag höra av mina gäster och blev faktiskt lite förvånad. Det är många portioner som gick ut där på en och samma gång.
Klockan tolv skålade vi in nya året med cava i glaset, glada gäster och hade en otroligt snöig vy ut mot scenen och alla fyverkerier.

Gott nytt år till er alla från mig och jag önskar er ett lyckligt 2011

RSS 2.0