Vitryska Ambassaden

Jag har varit på en intressant vodkaprovning på Vitryska Ambassaden som ligger på Lidingö. Det var 2 producenter en från Minsk och en från Briska. 
Det var uppdukat med mat och massor med vodka. Ja och helt plötsligt öppnar sig en hel ny värld för mig. 
Några sorter  är gjorda på gräs, roten av gräset, vete, massor av olika sorters spannmål och en av  favoriterna  var gjord på 8 olika sorters gräs och tillsatt med något  brännt. ( förstod inte allt och när man frågat typ sjuttongånger.......)



Ja det var inte så lätt att förstå allting för dessa två herrar pratade inte engelska och tolken från Ambassaden var inte någon expert på sprit tillverking.
Det var en intressant provning iallafall och när dom andra hade gått och det bara var jag, Jessica, Roger och Lars- Douglas kvar blev det  vodka race. Alla ville skåla för något.
Skål för livet
Skål för eventuellt samarbete i framtiden
Skål för midsommar
Skål med helan går och några skålar till.





Vi rultade ut lite runda under fötterna, glada i hågen åkte vi in till stan och fortsatte med en Mojito på Tequilabaren på Östermalm. 
Blev bjuden på Spagetti Bolognese utav Jörgen innan jag somnade in skönt i soffan.

Skål för Portugal,åker i morgon 


Barcelona 20 - 24 Maj

Jag har varit i Barcelona. Inte för första gången men det var för första gången jag var där i flera dagar och lärde känna denna otroligt underbara stad.
Har du aldrig varit där? Åk nu
Jag kan verkligen rekommendera det.
Vi har promenerat, ätit gott, druckit  gott och framför allt shoppat.
Kolla in mina nya skor



Wow, jag är skit nöjd.

Vi hade fått lite tips och råd på vad som borde ses och vad vi skulle undvika. 2 turistfälla grejer vad vi dock med om. Men det är ju lite kul samtidigt.
Första lunchen var en av dom. Cavan, Sangrias och utsikten var superb men maten var en katastrof. Vi förstod inte riktigt fällan då men när vi senare på¨kvällen betalade mindre men åt och drack mycket mer förstod vi.



Andra fällan var ni vi var på väg hem och det var söndag. Mycket var stängt, det var 1 mila lopp så vägen var avstängd och vi hamnade på La Rambla och skulle äta frukost innan hemfärd. Mackan var en katasrof och Rose marie fick inte ens nån mat. Well det kan vi ta , eftersom allt annat var och är så trevligt.

I Born distriktet drack vi Moijtos och hade det bra.



Salut.......

2,02,55 Göteborgsvarvet 2009

Ja då var det gjort då. Slog personligt rekord så jag är hel nöjd. Jag sprang St. Eriksloppet förra året på 2, 08 så det här är toppen. Min kropp är lite stel och sliten men annars mår jag bra. Nu blir det vila i några dagar, sen är det  dags att åka till Barcelona med Kärstin.

Göteborgsvarvet 2009

Det är fredag och jag håller på att packar inför resan ner till Göteborg. Då var det dags att springa 2,1 km. Laddad?
Jo, jag är laddad men inte i form. Laddad för att det ska bli otroligt kul att åka till Göteborg där jag inte har varit på över 10 år.
Formen?
Jag har ju tränat men inte löpt speciellt mycket. Fråga mig inte varför
Jag får ta det här loppet som en koll på var jag ligger ( formen)
2,08 sprang jag St. Eriksloppet på förra året. 6000 personer sprang det loppet, nu är det 53000 personer som springer. Så om man kommer nån vart över huvudtaget, det är ju frågan.
Vi får se......

Lycka till !

Haninge strand gk

Japp den tredje golfrundan för året är avklarad och det gick bra. 34 p får man ju vara nöjd med. Med den scooren vann jag över Jörgen och fick 2 trisslotter.
Banan var otroligt fin och rolig. Tyvär var dom nordliga vindarna i farten och jag höll på att frysa ihjäl.

rosévin

2008 Solaz Rosado
Helt underbar, 2007 var bra men den här slår allt.
Stor röd färg, doft av röda bär, jordgubbar och hallon. Smaken är mer yppig, fräch och mer kvisten av hallonbusken. En frichör som bara smakar sommar. Drick som det är som aperitif eller drick till en sjyst cesarsallad. Mums


Tyvär så ger mitt art nr 8166801 ingen träff på systembolaget. Men det måste gå att få tag på.
Premiumwines har denna mumsbit i sin portfölj. Osborne är producenten

Söndags lyx

Carolas "guld platina och passion" på högsta volym, balkonen är öppen och min pelargon blommar och är så ståtlig, jag sitter bara och myser med nya I Form.
Härligt!
Planera dagen ?
Jag ska träna men har inte bestämt mig för vad än och det får bli vad som faller mig in senare

Njut av livet

1,3 Mil

Missade spinningen igår eftersom jag som vanligt var lite sent ute och upptäckte att cykeln inte var hemma. Hade totalt glömt bort att den var på jobbet.
Okej men jag gick till gymet ändå och bestämmde mig för att ta en lång löp runda. Med tanke på att halv maran i Göteborg närmar sig så var ju det ett klokt beslut av mig. Eller hur?

Tranebergsbron, västerbron, hela södermälarstrand, gamlastan och hela norrmälarstrand tillbaks till gymet. Ah det var härligt. Känns i kroppen idag faktiskt.

GI

Nu är det med hårdhandskarna jag tar tag i dessa jävulska 4 kg runt magen. Allt socker är borttaget ur min kost och jag äter mycket lite potatis, pasta och frukt. Har även varit och träffat en dietist pga utredningen med min mage.
Men vad man ska äta och när, det vet jag men gör det bara inte. Hur dumt är inte det då!

Men i två veckor nu är det ett stenhårt matschema som nu jag ska följa. 5 gånger om dagen skall det  ätas och det är hård disiplin från min sida. Jobbigast är det när jag jobbar, för det går bara inte att sitta ner i lugn och ro och äta helt enkelt. Tre dagar är avklarade och jag är så sugen på choklad så att jag kan dö.

Dagens mat:

Omelett med skinka och ost, kaffe, en hård macka ( inte ok ) med skinka, ett glas citronvatten.

Mixade nötter: pistage, mandlar, solrosfrön, gojibär.

Nötfärsbulle med fetaost, grönsallad med feta,rostade solrosfrön och spenat.

Valnötter, kaffe med kanel och kardemumma

Yoghurt 

Var på golfbanan idag och gick en runda som gick super första nio men blev skit dom sista nio. Jörgen vann för en gångs skull och det blev till att köpa två trisslotter.

Döden i Grytan

En favorit i repris.
Efter golfrundan var jag helt däckad. Tror att jag fick solsting.
Jag gjorde iordning mig och hade en sån här dag när jag inte hade något att ha på mig. Ni vet.... magen är stor, det skär in lite här och där. Inga skor (som passar) iallafall. Det blev jeans tillslut , ett svart linne och en aprikos tunn blus över som inte satt tajt. Vi kom iväg iallafall

Vi har varit på Döden en gång förut och det var lika trevligt den här gången.Vi fick samma bord och tog in en öl och ett glas prosecco. Vips det small till och jag var pigg. Jörgens kommentar var, -  gick du igång.
Det blev en tre rätters middag med ett fantastiskt lammrack till mig som jag efter svår beslutångest valde. Ångrade inte det. Vinet blev ett Toscanskt  "Simposio"
Vinet började lamt, kändes lite för varmt och vi var båda lite skeptiska. Självklart var det jag som hade valt det, för det är ju kul att prova nått nytt!
Men sen så växte det, körsbären började komma, kryddorna kom och vi bara njöt.

Efter en härlig måltid bra samtal knatade vi hemåt och fortsatte på balkongen.

Premiär

Japp då är det gjort. Jag har gått första golfrundan för i år. 28 p, inte illa pinkat tycker jag. Självklart så gick vi ute på Viksberg gk som är våran hemmabana i år.
17 p på första nio, sen hände det som var väntat. Streckade några hål och så. I bollen hade vi Lillemor och Börje som var några härliga pensionärer. Med den härliga vårsolen som gassade hade vi inget att klaga på Jörgen och jag.

Nu ska vi gå ut och käka, Döden i grytan. Mums

RSS 2.0