Spinning 30 min, 1/2 halvmilen på Vasaloppet

Äntligen tillbaka till träning. Ett tufft 30 min pass, upplägg sista köret på vasan. Skitkul, skitjobbigt...............
Jag är frisk och på ggggggggggg

Johnny Cash

Johnny skulle ha fyllt 77år idag den 26:e. Vi hedrar hans musik i kväll, start kl. 19.00. Texas Lonhorn Östermalm. Dresscode: BLACK

VÄLKOMNA

Döden i grytan

Halloj
Ett hett restaurang tips. Döden i grytan.
Sjyst, rubust Italienare på Norrtullsgatan.
dodenigrytan.se

Carpaccio 8 p
Lite tjock, ingen celleri bara ruccula, det gjorde att det inte blev en 9,5 poängare.
Le Volte, rödvin 495:- / Toscana ( eller rättare sagt Bolgheri) 
Typisk Sangiovese , körsbär & elegant som tusan.Slank ner perfekt till min Tomat pasta.Passade inte riktigt hundra till Jörgens mer krämiga pasta med korv.
Trevlig service, bra atmosför. Saknade vänner........
Skulle vara sjyst med en "grande" kompis skara på den krogen. Plocka , äta, dricka snacka skit och bara ha det underbart som man bara har det när man är några stycken.

Come on, invite me and my wonderful boyfriend to a nice dinner


Nat i natti


 

+ silver

11.00 och i väntan på skidskytte för herrar så blev det fönsterputsning. Herrarnas stafett  var ju dömt att misslyckas från början. Magnus Jonsson och Mattias Nilsson var först ut. Pust, det blev en rysare fast jag visste att dom skulle misslyckas.
Nilsson måste få hjälp, han är värdelös skytt förtill fället. Jobbigt att titta på faktiskt. Vi slutade som 9:a. Nä bättre kan ni Sverige.

Jag  är rastlös, eftersom jag inte kan träna ( pga förkylningen som vägrar släppa) så har jag så mycket tid över.
Det fick bli bakning i  väntan på herrarnas dubbeljakt.

Det här är receptet på min egen Moccaruta:

2 ägg
3 dl strösocker
VISPA
1 1/2 dl mjölk / yoghurt
VISPA
2 tsk vanillinsocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
Rivet limeskal av 1lime + saft av en 1/2 lime
2 tsk bakpulver
150g smältsmör
175 o i 15-20 min i en sockerkaksform

Topping
Skiva på nougat när kakan är halv varm

glasyr
75 g smältsmör, 2 msk kaffe, 1 msk kakao, 2 tsk vanillinsocker,3 1/2 dl florsocker. Rör om, bred på kakan när den kallnat helt.

MUMMA
Det här blev eftermiddags kaffebrödet.  JÄTTENYTTIGT  eller hur?
What the hell

En hel dag med skidor på tv och pyssel på sidan om.
Röjning i garderoben blev det också. Behöver rensa upp allt som har med foto att göra. Vi gick igenom alla gamla tavlor, kort och ramar. På onsdag ska vi åka och köpa nya ramar (svarta) och rama in kort och äntligen få upp dom på väggarna. Våra väggar är fortfarande tomma sen renoveringen. Lite färg dör man ju inte av.
Hade ju funderingar på att träna idag men hoppade det eftersom jag inte känner mig helt hundra.
Februari träningen har inte blivit som jag tänkt mig. Men vad ska man göra.



Köttbullar blev söndagsmiddag med potatismos. Blev jättegoda idag.
Kolla in Jörgen när han river lök



Snyggingen i köket, hjälpte glasögonen?

Mätt, go,  o`glad
Nu blir det Mia & Klara sedan beck. Jörgen tycker det är dags att röja upp. Inte lika roligt som att röja fram men "e få hjälps öt som jag sägör te Clarens.


Brons

Klockan på ringning 9.00. Dags för skidskytte igen. Damernas sista distans i VM som i år går i Sydkorea. Helena är igen jättebra och fick med sig ett brons.
Klockan är nu 11.00 och ska putsa fönster i väntan på Herrarnas staffet. Tyvär kommer den nog gå åt skogen när vi har Magnus Jonsson och Mattias Nilsson på dom  första streckorna. OJ OJ inte bra tror jag.

Lycka till. skulle bli jätte glad för en skräll Sverige.

HEJA SVERIGE

Resor

Nu längtar jag efter våren. Sol......
Jag har bokat in 2 resor som jag ser fram emot jättemycket. Kärstin, våran tjejklubb åker till Barcelona den 20 Maj på en lång weekend. Ska bli superhärligt.
Den 30 maj åker vi till Portugal i en vecka och det är ju inte så dumt det heller.

Härliga vår du får komma snart.

Imorgon har jag en lunch inbokad med en gammal kompis från New York.
Vi ska gå till Mammadou,en restaurang på St Eriksgatan 6 i Stockholm. Bara ett måste om ni inte har provat denna restaurang. Boka bord. Liten lokal

Världsmästare

Halloj
Vaknar upp denna  söndag morgon med en förskylning som verkligen vägrar att ge sig. Täppt, huvudvärk, tung i kroppen. Slår på tvn och tittar på min absoluta favorit sport, skidskytte. Helena Jonsson är fantstisk duktig och vi får ett VM guld. Tårarna rinner och det täppta i näsan släpper lite. SKÖNT
Du gamla du fria....får man lysna till och mer tårar kommer. Jag bölar alltid när nån vinner. Heja Sverige

Ja idag ska jag sy lite. Det får bli en pyssel dag helt enkelt.
Jag har fått mitt PPM besked, det oranga kuvertet som bara slinker ner i brevlådan ibland. Jag brukar bara lägga det i papperspärmen för jag är inte riktigt insatt i det där. Dumt och slarvigt men det är så som det har varit. Men nu ska det bli ändring på det.
Hade nämligen ett intressant samtal med en taxichaffis härom dagen. Han snackade på om aktier, fonder mm och jag fick mig en liten tankeställare. Det är ju  faktiskt min pension det handlar om och jag kan påverka den.
Så jag och Jörgen jämnförde våra pensioner, vilka fonder vi sparar i osv. Visade sig att det skilde en hel del faktiskt.
Så idag ska jag försöka sätta mig in i det här. Har fått min egen kod och allt som jag behöver för att göra det.
Så här sitter jag nu framför datorn och skriver i min blogg.....ajaj ppm.nu var det ju.
www.howestreet.com

Hej så länge




Tequilaprovning

Torsdagen den 12 Februari och det är dags för nåt som jag brinner för. Tequilaprovning för 18 pers i Tequilabaren, det ni.
Gästerna kommer in och Jonas Tottman (dj) mjukar upp och får in känslan med Los lobos och låten Tequila. Bra start. Sen blev det teori snack i 45 min med den första tequilan. Gästerna fick sen bege sig upp till matsalen där dom blev serverade öl och revbenspjäll och självklart mer tequila. Mätta och glada gäster satt och pös och smälte maten innan det var dags för den tredje och sista tequilan.
I denna provning ingick
Viva Mexico blanco, mixto med sangrita
Los tres tonos reposado,100% agave serverades till revbensspjäll
Reserva del Señor Añejo, 100% agave serverades till en vit choklad tryffel med lime



Ni visste väl att Tequila görs på Agave. Bra, för det gör den och inte kaktus som en del tror.

Det här var min torsdag tillsammans med ett gäng uppifrån Norr. Jag har fått lära ut nåt som jag tycker är kul och spännade och man blir så glad när dom är nöjda och glada.
Viva Mexico!

Cecilia Johansson

Cillan jag saknar dig.
Jag klarar av att lyssna på Egna ben med Carola utan att gråta idag. Jag kan faktiskt till och med skratta. Men gud vad jag saknar dig. Vi hade så kul.
Såg en film här om kvällen som utspelades i Dublin och tänkte på dig.
Saknar dina visa ord
Saknar ditt skratt
Saknar dig
Varför fick vi så kort tid tillsammans?
Hoppas du har det bra

Kram Marina


Förskyld

Kära Vänner!
Har blivit sjuk igen. Stakars mig. Jag känner mig som reklamen (han som snackar om hur det är när kvinnnor föder barn) Ja nu skrattar jag lite, den reklamen var ju så bra. Han är snor förskyld.
Har ju  precis blivit kvitt min influensa och börjat träna och hoppsan jag blev sjuk igen. Ja och jag vet väl att Erika har rätt. Träna mycket = bra kost och mycket sömn. Sömnen har jag haft problem med på sistone. Kan inte sova. Vaknar varje morgon och det snurrar i huvudet. Tänker mycket men tycker inte att jag är stressad. Well well nu vill jag bara bli frisk. Snälla förskylning försvinn.
Idag har jag och Jörgen varit på en fototagning. Blev uppringd av ett företag som heter The Studio. Sorry tjejer jag har anmält några av er, så några av er kommer att få ett samtal. Säg bara nej om ni inte vill. Jag fick nämligen ett gratis foto om jag rekommenderade några.
Så här gick det till:
Vi tog med oss tre klädombyten och begav oss till Kungsg. 2
Väl där blev vi sminkade av deras makeup artister, (Jörgen var smått road) han var enda killen.
Håret stylade dom  också.
Sedan fick vi vänta en stund tills fotografen kom. Vi tog ca 60 bilder var och såklart bad vi dom att ta några gemensamma bilder också. Först var man ju lite halv stel men det blev några hyfsade bilder på oss tillslut. Sedan var det en väldigt lång väntan på att vi fick se bilderna. Men till slut ropade dom upp oss och vi fick gemensamt kolla igenom bilderna och köpa om vi ville. Självklart köpte vi några. Så blev man lurad igen.
Jörgen pustade lite och tyckte att han kunde ha gjort nåt annat dom här 4 timmarna, men vad gör man inte för sin käraste. Nåt annorlunda var det ju iallafall.
Resultatet:



Tänkvärt: Tyck inte synd om dig själv, det finns andra som har det värre.

Jonny Cash

Har ni sett filmen, Walk the line? Inte, gör det.
Super härlig film med bra musik.
En ide slog mig direkt, vi måste ha en tema kväll i baren. 26 Feb är Jonnys födelsedag och varför inte hedra honom och hans musik. Det spirar av idér,vad det blir av i slutändan spörs att se. Burn Burn Burn.....

Jobbade igår kväll och fick besök av min svåger, så efter jobbet blev det en Caprinha på Hotel Anglais. Sjyst atmosfär, okej musik, minus poäng på barpersonal.
Det är roligt med Anders för han dyker bara upp. Ingen framförhållning där inte. Men han jobbar ju så det blir väl lite slummässigt vart dom går och käkar och så. Kul är det när han kommer iallafall. En drink blev det sen var det dags att åka hem.

En korv på stureplan sen var det dags att åka hem

   

Träning + kost

Ok,dags att börja tänka på maten. Ja vet, har sagt det förr men hur ska jag kunna gå ner i vikt om jag inte gör det. Så dagens frukost var 2 tekakor med skinka resp, leverpastej en kopp te (för magen ) försöker undvika dom koppar kaffe som jag egentligen inte tycker om.

En timmes träning, spinning & core. Det var tungt men skönt att vara på gång igen.

Smothi som innehöll blåbär, hallon (antioxidanter) bra va? mjölk, vaniljprotein pulver. 1 advokado, 2 msk keso, en hård smörgås med brieost.

jobbdags..
fortsättning följer

Tränings dagbok Februari 2009

Känner mig forfarande risig, men nu är det dags att sätta igång med träningen igen. Mitt tränings kort är uppgraderat och ett cochningstillfälle är inbokat. Nu kör jag.

MÅL=
Gå ner 4 kg, under 20 i handikapp (golf), Springa halvmaran på 2 timmar, springa tjejmilen under 50 min

1-2 Vila
3.e Spinnning 30 min core 30min
4:e Poweryoga 60 min. Frukost:youert,med musli, lunch,Matboden, banan, ops glömde middagen 
5.e powerwalk 1 1/2 timma, Frukost:1 äpple,youert,med egen musli.Cornflakes,havre,linfrön, solrosfrön, pumpakärnor.
6:e 60 min lugn promenad
7:e Vila
8:e Bodypump 60 min

9:e Sjuk!
21:a Jag är forfarande inte bra.
22:a Vila
23:ePowerwalk, 1 10 min till jobbet
24:e sprang 20 min til lfridhelmsplan.Kändes bra.
25:e promenad 1 timma med Karolina
26:e Äntligen hård körning. Spiningspass 30 min. Upplägg sista 1/2 milen Vasaloppet. Helt slut efteråt.vi fick blåbärssoppa.Hoppasde core,orkade inte helt enkelt. Förskylningen är över och jag ärtillbaka i träning. SKÖNT

Recept


Det här var världens enklaste recept:


Blanda 2 dl havregryn, 5 dl dinkelmjöl, 1 dl linfrön, 1 dl hackade hasselnötter, 2 tsk bikarbonat. Rör om.
Tillsätt: 4 nypor havssalt, 4 dl yougert, 1 rivet äpple, 3 msk honung ( värm hela burken i mickron så blir det lätt jobbat )
Blanda ihop allt. Häll i muffins formar eller sockerkaksform. Grädda i 175 i ca 45 min



Det var väl kanske inte det godaste brödet jag smakat men det är aldrig fel med lite variation. Jörgen tyckte det var gott iallafall.
Vinet slank ner och Beck filmen var bra,som alltid.

Sov gott!

Söndags vin

Japp nu är jag hemma och blev lite sugen på vin faktiskt. Öppnade en flaska Canaletto, primitivo  Italien. Ett perfekt  vin att ha hemma faktsikt. Billigt, enkelt, fruktigt vin som är gott. Ingen upplevelse precis men ett  vin som det är lätt att tycka om. Slinker ner ljuvligt i magen. Jag är själv hemma och har tänkt att baka lite


Bröd bröd bröd, japp nu är det inne i ugnen.
Kl är 21 och Beck börjar,sätter mig till rätta med mitt glas och kollar film. Om en timma får ni reda på hur brödet blev.

Hej så länge


Storhandlat

Jag tog med mig kia till Ica Maxi i Nacka idag. För mig  som jobbar på krogen ( äter mesta dels där) och för kia som är singel är detta någonting vi tycker är kul. Kia har ingen bil och det är ju ett måste man man ska storhandla. Vägrar åka tunnelbana med 5 kassar. Vi storhandlar ju inte så ofta så det här är ju superkul. Vi  var där i 2 timmar.
Först fastnade vi direkt vid ingången, lite tjejsnack först. Sen shoppade vi lös, klämma och känna måste man ju göra. Kia som jobbar på Ica kvantum Tyresö kan ju det här med prissättningar, fetthalt kontra kötthalt i maten mm. Kia träffade på en kompis så vi fastnade en stund med henne också. 
Kompisen  hade med sig en stoooor shoppinglista, hennes nya nyttiga liv skulle börja. Träning med bra kost. Vi skrattade eftersom Kia hade samma tanke.  (Fast glömt lappen hemma) 
I mina kassar fanns det bara en onyttig sak. Typ Nutella ( ett billigare alternativ). Jag var tvungen att testa bara föratt se om det verkligen smakade som nutella.
Nusica 11,90 = helt ok, billig och går jättebra att baka med.Ni trodde väl inte att jag köpte den för att äta med sked.

Kassarna kostade 1455 kr och jag är jätte nöjd. Vi köpte med oss Sushi hem till Kia, drack kaffe och tjattrade vidare. Fick en uppdatering om hennes nya date. Hemlis än så länge....
Kl är 18.15, dags för mig att åka hem.
Jag ska baka.......

RSS 2.0