VÅRTOR

Vårtor är något jag kommer att stöta på en hel del nu förtiden och såklart även att behandla. Som fotterapeut ska jag lindra inte bota.
Jag har redan kommit i kontakt med en vårta och kunden ville inte göra någonting åt den. Såklart skar jag bort den och penslade på vårtfri, men jag kan tyvär inte tvinga min kund att fortsätta att behandla sig själv. Min önskan och vädjan är till er att sprida ut och tala om för era nära och kära att behandla vårtor. Dessa små otäckingar vill vi inte ha, eller hur?

Vad är en vårta: (Verrucae) är en virusinfektion som orsakas av Human Papilloma Virus ( HPV = mänsklig papillomavirus )
Papilloma viruset är ett DNA - virus som med hjälp av proteiner ökar celldelningen väldigt snabbt men utan värdcell kan den inte föröka sig.
Vårtor lever på blod, våra kapillärer. Dom smittar inte via blod utan det är det yttersta skicktet, det skrovliga som smittar.
Behandling av vårtor sker via frysning, uppluckring eller uttorkning.


F skattsedel

Japp nu är den här, mitt företag är registrerat och klart.
HÄLL OF A TASTE var namnet och nu ska första fakturan skickas iväg. I mitt företag kommer det att finnas 3 förgreningar och jag kommer att börjar med:
Hemmahos är i fokus, dryckesprovningar är grejen. Tequila kommer i första hand såklart eftersom jag kan det och brinner för min tequila men självklart så blir det vad som efterfrågas. All dryck är ju rolig och speciellt om den kombineras med mat. 
Den andra grenen i företaget blir upplevelse och kommer att finnas tillgängligt i mitten på april då jag är färdig fotterapeut.
Den 3 grenen är försäljning. För att uppleva saker måste vi ha produkter och eftersom vi alla är konsumenter så kommer jag att sälja en hel del bra grejer.

Visitkorten har kommit men ligger på posten fortfarande och väntar, jag ska hämta dom i morgon. Det är så spännande och kul.

Puh, vilken dag!

Stressigt värre idag.
Satte klockan på 08.00 och gick upp och pluggade i några timmar. Behöver lite plugg inför kommande prov. Sedan blev det ett bodypump pass på gymet, aj aj det var jobbigt. Kändes att jag inte har varit på gymmet på ett tag. Har haft lite ont i axlar och nacke efter praktik veckan i skolan. Nya arbetsmoment och jag har förstått att jag måste börja träna axlar och nacke nu.
Sressade till skolan och jag hann inte äta nåt, dumt jag vet. Men så blev det.
Efter skolan åkte jag direkt till Mamadou och jobbade i 4,5 timme. En härlig fredag med mycket take out. Men vilka härliga människor jag har jobbat med, mycket skratt blev det. Hoppas att dom behöver min hjälp snart igen, för då kommer jag snabbt komma in i det.
Kommer att sova riktigt gott inatt för i kväll är jag riktigt trött.

Mamadou

www.mamadou.se

Börjar jobba extra här på fredag och det ska bli jätteroligt. Asiatiskt kök och det vet jag inte mycket om förutom att jag älskar sån mat. Det blir alltså någonting nytt igen, allt jag gör är nytt och väldigt spännande nu. Pluggar gör jag hela tiden, men lite då och då. Jag har inte riktigt fått in nån bra pluggstruktur än och det är inte så bra eftersom jag ska ha ett prov på måndag.
Jag har haft 4 kunder och 7 olika fötter dom senaste dagarna. Många olika tankar har slagit mig när jag suttit med dom här fötterna.
Jag höll på att kräkas av ett par fötters lukt igår och då bara slank det förbi "är det här vad jag ska hålla på med". Idag droppade jag lite lime och lavendel olja på mitt munnskydd. Det doftade jättegott med sällskap av tossingarna idag, slapp därmed alla konstiga tankar och ideér.

Träningskoll:
Dåligt med träning under hela veckan så jag har bokat in ett bodypump pass fredag lunch.

DET GODA KÖKET



En väldigt trevlig mässa. Jobbar i år för Bibendum och pratar tequila. Dom kommer att ha 8 sorter från Aliassmith i deras sortiment framöver. Lördagen var hektisk men rolig.
Fantastiska priser och mycket gott att prova. Hoppas jag hinner gå runt lite på söndagen. Hälsomässan är ju i hallen bredvid.

Nu börjas det på riktigt

Uppe med tuppen 06.00 för att yoga. Det är jobbigt att gå upp så tidigt men jag mår så bra nu efteråt så det är det värt. Det var en vikarie idag så det blev lite annorlunda och instruktören tog det på engelska. Var länge i poserna och mycket strecht.
Idag har jag fullt upp. Förbereder en Tequilaprovning som jag ska ha på fredag "afterwork "provning på ett företag, hur kul som helst. Så det första jag ska göra är att gå till expert och framkalla bilder och förstora. Sedan blir det plugg 13-17. Idag ska vi äntligen börja med behandlingar, inte på kunder Thank god, utan på varandra. Så nu börjas det på riktigt.KUUUUUUUUULLLLLLLLLLLL
Sen efter det ska jag träffa Katten, en supertrevlig tjej som driver The Catbar. Dags att bolla lite idéer och prata jobb, jag måste ju jobba lite extra och inte tappa mina fantastiska handlag för shakern.
www.catbar.se
Kolla in den här sidan, kan vara bra att ha när du ska ha fest. Hemma bartendrar kan du göra rotavdrag för:)Visste du det?
Sedan efter det mötet är det dags för ett annat och det gäller min egen företagsverksamhet. Jag sprudlar av energi och livet känns just nu väldigt roligt.
Jörgen har påminnt mig att man behöver kramas i ibland, han känner sig kanske åsidosatt?
Ska krypa ner och kramas lite innan jag går ut och fortsätter min dag
Hoppas ni får en fantastisk dag

Stor kram på er

Söndag = telefondag

Söndagar är verkligen en telefondag för mig. Det är mysigt att prata med vänner och på söndagar är en bra dag tydligen för det blir alltid massor av samtal. Min mamma ringde idag och då blev jag jätteglad.Min kära mor är inte den som ringer i första taget, så då blir det extra roligt.
Man har ju så mycket att prata om nu när man pluggar och gör helt andra saker än det man har gjort dom senaste åren.
Idag fick jag en hemleverans av Los Tres Tonos, Cask Strength. En tequila som är unik, köpte av en kille som hade beställt många flaskor och kunde avvara några. Det är lyxigt och häftigt att jag har två sorters "Handpicked by Aliassmith"

www.tequilaspirit.se
Los Tres Toños single-cask cask-strength

HÄLL OF A TASTE

Ja jag väntar fortfarande på min FA skattsedel för mitt företag, HÄLL OF A TASTE.
Jag har mycket på G just nu och har otroligt mycket energi och det känns helt otroligt skönt.I måndags och tisdags var jag så trött att jag ville gråta men i onsdags tvingade jag mig själv upp 06.00 och körde yoga, vims ala bim och tröttheten försvann och tordag och fredag var inte alls trötta dagar, tvärtom.
Jag hänger med bra i skolan och är helt chockad över allt jag lärt mig på 5 dagar. Kan hela fotens alla ben och leder nu och även hur nervsystemet fungerar


Ikväll blir det jobb på Texas Östermalm, ska bli jättekul.
Vinrekommendation idag kommer att bli Paracombe " The Rueben "
Ett fantastiskt vin från Australien och importör är Johanlidbyvinhandel
www.johanlidbyvinhandel.se

Nu ska jag ut på en liten springrunda och insupa lite D vitamin, solen skiner och jag njuter av livet.

Våga satsa, våga förlora, våga misslyckas.



Medicinsk fotvård dag 2

Panik.....
Jag läste inte något i går kväll så det blev till att snabbt gå egenom dagens avsnitt under frukosten.
Hemläxan är att varje gång man borstar tänderna så ska man göra det på ett ben och blunda och varför det?
Balans ( här tränas fot och underben )
Vi fortsatte med anatomi idag.
Nu kan jag fotens alla ben och benens förbindelser.
Plantarflexion & Dorsalflexion och mycket mycket mer, det snurrar i huvudet, vad är vad? 
Eftermiddagen var fotmassage på schemat igen, nya fötter och nya grepp.

Jag är super trött om kvällarna, undrar hur länge det ska ta att vänja sig vid att gå upp så tidigt. 


Nya männsiskor & nya upplevelser

Medicinsk fotvård dag 1

I sista minuten anlände jag till skolan.
www.axelsons.se

Det blev inskrivning och visning av alla lokaler. Sedan var det dags att börja med anatomi, latinska ord och fotens alla ben och leder ska läsas in.
Läraren är superbra, lugn och upprepar ett antal gånger så jag hänger med bra.
Hennes första kommentar var: Jag vet att ni är praktiker för människor som brukar söka hit är det och ni har nog inte läste på mycket länge.
Det blev en skön start på den här kursen.

Eftermiddagen så ägnades den åt fotmassage.
Jag kan nu:
Gnuggning, tånggrepp, effleurage av fotryggen, effleurage av fotsulan, spretgrepp med tummarna, stortåledsgrepp.
Att fläka upp sina fötter för nån helt okänd kändes lite konstigt men det fick man ju bara göra.

På kvällen tömmde jag mina saker på jobbet och tog mig ett par glas vin. Jag sov gott på natten, jag var helt slut efter första dagen.

Mitt nya liv

Det är söndag och jag vaknade tidigt fast jag är helt slut efter helgen och borde sova några timmar till. Men det snurrar av idéer i huvudet och det går bara inte att sova .
Idag är det sista dgaen på jobbbet och det känns helt overkligt. Jag kommer att sakna jobbet jättemycket men får hoppas att det nya kommer att vara så intressant att jag inte känner av det allt för mycket.

Jag brukar yoga på söndagar men fastnade framför datorn och det är dags att beställa visitkort, svara på tusen frågor från skatteverket, varför , hur och vad jag ska göra med det nya företaget.
??????
Hur ska jag veta i föreväg om hur mycket jag ska tjäna, hur mycket jag kommer att få i överskott resp underskott.
Ja frågorna gör att det tar sin lilla tid, men namnet blir iallafall " Häll of a taste" och jag kommer att hålla hemma hos provningar.
Medicinsk fotvård kommer jag att plugga på axelsons, dagtid i 6 månader framåt .
Jag behöver era fötter att öva på

RSS 2.0