Smitnota

Ja, då ska jag berätta en sak som händer på restaurang ibland. Gäster (vanliga människor som du och jag) äter och dricker men går därifrån utan att betala. Ja du läste rätt. Dom tycker sig ha rätten till det tydligen. För mig är dom kriminella. Vad tänker dom egentligen?

Att dom själ är ju kanske inte så konstigt, det sker ju överallt i samhället så varför ska man inte göra det på restaurang. Men man har blivit serverad utav  någon, fått en  kontakt, sen lämnar man notan till den här stackars servitrisen som i snitt tjänar 100 kr i timmen och har ett OB på18 kr efter kl 20.00. Söndagar är OB 18 kr.
Hur tänker dom?
Det sorliga är ju att servitrisen får betala den här notan. Ja ni läste rätt. Har man tur att  ha en snäll arbetgivare så tar restaurangen den. Men inget att räkna med. Som servitris har du fått en växelkassa och du är ansvarig för den och dina bord.

Varför har dom smitit?
Bett om notan men inte fått den
? =finns ingen anledning att smita, fråga igen.

Har fått en dålig service?    = finns ingen anledning att smita. Tala om vad du tycker. Ge ingen dricks och gå aldrig mer tillbaka.
Restaurangen/baren stänger. Blivit nekade att köpa mer?= dags att betala vad du än säger. Servitrisen har ett schema och  vill hem. Betala nu!
Bett om notan fast personalen påstår att den är betald?
= smit inte , fråga en gång till. Servitrisen är kanske stressad. Du ser inte vad som pågår bakom kulisserna. Kanske har hon blandat ihop ditt bord med nån annans. Hon kan sitta i skiten (restaurang snack)  trust me I know.
Bara glömt bort att man har en nota?= smit inte, du får inte glömma. Flertal gånger har baren säker  varit sjyst mot dig. Låtit dig ha en nota för att slippa betala varje gång du beställer något. "Det är bra service". Det tar tid att betala varje gång. Längre tid att få din dryck alltså. Glöm inte att betala bara för att du är onykter.

Tack och lov så är dom flesta ärliga, härliga och  fantastiska gäster. Varför är jag annars kvar i denna branch. 

Dags för en fredags körare igen på jobbet. Mål = Sälja 6 fl Firefinch RipeRed, ett Merlot vin från sydafrika.


/ Marina






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0