NYÅRSAFTON 2009

Efter en heldags förberedelser så var äntligen klockan sju och vi ska börja vårt nyårsfirande i Östersund med fam Storm- Wiklander, våra fantastiska vänner. Lasse, Christinas pappa anländer och vi börjar kvällen med Cono Sur (art. 6894 79:-)
Ett härligt uppfriskande mousserande vin som jag tycker är mycket prisvärt och det uppskattades mycket. Barnen är på ett strålande humör och ropar i kör att nu är det fest. Festligt är det förstås, alla är uppklädda och fina. Vi skålar och bubblorna i glaset slinker ner och börjar reta vår aptit.
Christina har dukat bordet fint med mycket nyårskänsla. Den fina Bernadottesservisen står på bordet och vi börjar med en amis som består av renstek med en asiatisk touch, ingefära, soya, lime mm och en krabbröra. Vi dricker SAV ( art 7788 329:-) till detta och Rensteken och Saven var ett sådant fantastiskt möte som vi alla kunde enas om. Klockrent! 
Nu är vi hungriga!
Jag serverar sedan en halv hummer, helt naturell och Saven får även göra den sällskap. Mineralerna i den här drycken gifter sig bra med hummern. Mums
Förrätt nr 2 blir en Sparrissoppa som serveras med en renstekscanapée & en getostscanapée. Här får en Spätlese ( art 6257 109:- ) göra oss sällskap och jag får beröm för maten och själv är jag riktigt stolt över denna maträtt och dryckeskombinationen var strålande.
Här gör vi en liten paus i middagen. Barn ska läggas och maten smältas.
Jörgen serverar 2007 Tendral ( art 2721 115:- ) som vi har luftat i ett par timmar. Ett spanskt rödvin från Priorat som ska få göra sällskap med varmrätten som blir en variant på Black & White. Alla får den stekgrad som önskas och vi kan bara njuta. Klockan har hunnit bli 22.30 och vi går på den andra luftade flaskan från Italien och Lange. (art 7306 119:- ). Ett stramare vin men det har inga som helst problem att slinka ner i strupen.
Desserten blir en cheescake med smak av apelsin och choklad och till det dricker vi Nederburg Late Harvest från Sydafrika. ( art 2741 74:- )Ett sött vin med en syra så hög att det drar i ögonvrån, men ack så gott. Jag njuter.....
Klockan är nu strax 00 och det är dags att gå ut och frysa och skåla i Prosecco La Robínía ( art 7486 79:- )Vi kramas, njuter av fina raketer och skålar in det nya året.

Gott nytt år på er, jag hoppas att era önskningar på 2010 slår in. Att ni klarar av era nyårslöften, håller er friska och njuter av livet.

// Marina 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0