Robert Schmitz - Herges


2001, Bernkastel - Kueser Weisenstein
Riesling Auslese trocken ( zart reif )
nose: petrolium, aning exotisk frukt, orange frukt, persika.
palate: balanserad - hög syra, bubbelgum frukt.
Passar till: kokt fisk, pepparrot ( aning hetta till fruktsötman) med marmelad chutney.

2003 Bernkastel - Kueser Weisenstein
Riesling - Auslese trocken ( hochedel )
nose: vallmofrö, nötig, grönfrukt, päron , äpple ( långt borta, vitpeppar,sparris)
palate: pytte lite petrolium, lite lamt( vattning) kändes spritsigare än 2001( såklart) ,hög syra.
Passar till: naturell kokt färsk sparris med skirat smör  om man vill ha mat till. ( Peter från familjen rekommenderade vinet utan mat, just för att vinet har en härlig frukt ) höll dock med mig i mitt mattänk. Dom har ju dock så mycket vin att välja på.

2005 Bernkastel - Kueser Weisenstein
Riesling - Auslese trocken ( blumig )
nose: lime, gul frukt
palate: högsyra, balanserad
Passar till: ceasar sallad

2006 Bernkastlel - Bratenhöfchen 14%
Riesling - Auslese trocken ( feinster Riesling extraktreich voll )
nose: fläder,olja, svart te
palate:petrolium, aceton,obalanserad,
balanserad- hög syra
Detta vin var ett experiment, egentligen hade det nog varit bäst som en söt variant av Auslese som det var tänkt  ifrån början. Det här blev resultatet och ett väldigt kul och intressant vin. Det blev godare när jag fick höra deras tanke med vinet.
Passar bäst att bara dricka,  ej mat till.

9,90 €

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0