Bordsbeställning
Hej
Ja nu har det varit fredags kväll och full bokat som vanligt.Vi har en förmåga att alltid boka bord,långt i föreväg.Men hur var det med det här att avboka.Det är vi mindre noga med och det är ofta man får höra att nån blivit sjuk ,ect ect.Fair enough
Men jag kan tycka att det här är väldigt egoistiskt.
För det första så kanske någon annan hade kunnat boka dom platserna, gästens replik blir direkt: men ni får ju fullt ändå.
Ja fast nu har ju bordet kanske stått tomt i exempelt 45 min innan ni kom, och nu står det tomt ännu enstund innan det kommer några dropp in gäster.Tack och lov så har vi på vår restaurang alltid dropp in bord, därmed får vi droppingäster.
Ett exempel på en restaurang är Wasahof,där bokar dom helt fullt och där med kommer det inte så mycket dropp in gäster eftersom det alltid är fullt.Helt katastrof om hälften av gästerna inte dyker upp.Snittnota på en gäst är 350:-,räkna det gånger varje stol som står tom.Mycket förlorade pengar för en restaurangkrögare.
Så nästa gång boka av........
Som sagt det är fredag, 12 per har bokat 20.30.Dom blir bara 9 per.Vi tar då bort ett fyrbord av tre och en får sitta på nocken.Efter en halv timme får vi som tur är in en tvåa som kan nyttja det här bordet.Men saken är den att en timme tidigare hade vi helt fullt i baren och fyra killar hade gladligen tagit det bordet men dom orkade inte vänta på bord och gick 20 min innan den här 12 personerna kom.Dom säger då att resten är .sjuka
Det pinsamma är att en timme in på deras middag börjar det droppa in folk till detta bord och undrar varför det inte finns platser till dom och börjar dra i stolar.Sitter då huller om buller så varken andra gäster eller vi som jobbar kommer förbi.
Dom blev krya rätt så snabbt.
No recpect what so ever.
Annars så var det en hyvens kväll, två grabbar som drack Garcia lemon och blev helt frälsta.Ni vet väl om den nya tequilan på systemet GARCIA LEMON, en höglands tequila som är smak satt med limoncito.Då tänker ju ni såklart hur kan det vara möjligt eftersom,man får ju inte tillsätta nåt i Tequila.Jo fast 2006 kom en ny lag där man säger attman faktiskt får tillsätta extrakt ien minimum mängd.Varför då?
Jo ,Tequila har svårt att konkurera med vodka och rom annars.Så Mexicos organ consejo del regulador som reglerar tequila industrin samt producenter bestämde det här.Jag är jätte glad för det.Denna produkt är grym.
SKÅL
Ha en trevlig helg
Kram på er
Marina
Ja nu har det varit fredags kväll och full bokat som vanligt.Vi har en förmåga att alltid boka bord,långt i föreväg.Men hur var det med det här att avboka.Det är vi mindre noga med och det är ofta man får höra att nån blivit sjuk ,ect ect.Fair enough
Men jag kan tycka att det här är väldigt egoistiskt.
För det första så kanske någon annan hade kunnat boka dom platserna, gästens replik blir direkt: men ni får ju fullt ändå.
Ja fast nu har ju bordet kanske stått tomt i exempelt 45 min innan ni kom, och nu står det tomt ännu enstund innan det kommer några dropp in gäster.Tack och lov så har vi på vår restaurang alltid dropp in bord, därmed får vi droppingäster.
Ett exempel på en restaurang är Wasahof,där bokar dom helt fullt och där med kommer det inte så mycket dropp in gäster eftersom det alltid är fullt.Helt katastrof om hälften av gästerna inte dyker upp.Snittnota på en gäst är 350:-,räkna det gånger varje stol som står tom.Mycket förlorade pengar för en restaurangkrögare.
Så nästa gång boka av........
Som sagt det är fredag, 12 per har bokat 20.30.Dom blir bara 9 per.Vi tar då bort ett fyrbord av tre och en får sitta på nocken.Efter en halv timme får vi som tur är in en tvåa som kan nyttja det här bordet.Men saken är den att en timme tidigare hade vi helt fullt i baren och fyra killar hade gladligen tagit det bordet men dom orkade inte vänta på bord och gick 20 min innan den här 12 personerna kom.Dom säger då att resten är .sjuka
Det pinsamma är att en timme in på deras middag börjar det droppa in folk till detta bord och undrar varför det inte finns platser till dom och börjar dra i stolar.Sitter då huller om buller så varken andra gäster eller vi som jobbar kommer förbi.
Dom blev krya rätt så snabbt.
No recpect what so ever.
Annars så var det en hyvens kväll, två grabbar som drack Garcia lemon och blev helt frälsta.Ni vet väl om den nya tequilan på systemet GARCIA LEMON, en höglands tequila som är smak satt med limoncito.Då tänker ju ni såklart hur kan det vara möjligt eftersom,man får ju inte tillsätta nåt i Tequila.Jo fast 2006 kom en ny lag där man säger attman faktiskt får tillsätta extrakt ien minimum mängd.Varför då?
Jo ,Tequila har svårt att konkurera med vodka och rom annars.Så Mexicos organ consejo del regulador som reglerar tequila industrin samt producenter bestämde det här.Jag är jätte glad för det.Denna produkt är grym.
SKÅL
Ha en trevlig helg
Kram på er
Marina
Kommentarer
Trackback